Çiftyürek: Halkımız tüm engellere rağmen mesajını vermiştir

DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek bugün düzenlenen özgürlük yürüyüşlerinin halkın “tecridi kaldırın” mesajı olduğunu belirterek, hükümeti mesajı almaya ve gereğini yapmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit bugün Kurdistan’ın birçok kentinde düzenlenen yürüyüş ve etkinliklerle protesto edildi.

Halkın yoğun katılım gösterdiği yürüyüşlerde ‘Tecridi kaldırın’, ‘Açlık grevi eylemcilerinin talebini kabul eldin’ mesajları ön plana çıktı.

DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, özgürlük yürüyüşlerini ANF’ye değerlendirdi.

Çiftyürek, “Bugün Sayın Öcalan üzerinde süren tecride ilişkin bir özgürlük yürüyüşü düzenlendi. Özgürlük yürüyüşünün startı Van ve Kars’ta verildi ve diğer illerimizde devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıldan beri ekonomik ve siyasi olarak boğuştuğu krizlerin sebebi Kürt ve Kurdistan politikasıdır. Kaynaklarının önemli kesimini Kürt meselesi nedeniyle silah ve savaşa ayırmaktadır. Siyasi krizin sebebi de Kürt meselesidir” dedi.

Türk devletinin “Kürt düşmanı” politikaları nedeniyle dış politikasının iflas ettiğini söyleyen Çiftyürek, şöyle devam etti:

“Her tutuklu-hükümlü gibi Sayın Öcalan’ın da ailesiyle, avukatlarıyla görüşme hakkı var ve Türkiye Cumhuriyeti anayasayı ihlal ederek buna izin vermiyor. Bu tecridin sonlanması gerekiyor. Öcalan kendi görüş ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmalıdır. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan bir tecrit olmasaydı, Van’da ve Kars’ta yerel seçim çalışması yapıyor olacaktık. Bu seçim bizim için oldukça önemlidir. Polis her zamanki tutumunu sürdürdü. Kitlemiz abluka altına alındı ve daha biz ordayken üç genci slogan attı diye ters kelepçe ile gözaltına aldılar. Halkımıza çağrımız da ‘daha güçlü sahiplenme’ çağrısıdır. Özgürlük yürüyüşümüz tecrit sona erene kadar devam edecek.”