İhaleyi yapanlara değil, haberini yapan gazeteciye soruşturma

Wan Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 Wan mitinginden hemen önce Büyükşehir Belediyesi tarafından 2.5 milyon TL'lik araç kiralama ihalesini haberleştiren Gazeteci Oktay Candemir'ın cezalandırılmasını talep etti.

GAZETECİ OKTAY CANDEMİR

Gazeteci Oktay Candemir, 2022 yılında AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Wan ziyaretinden hemen önce Wan Büyükşehir Belediyesinden 2.5 milyon TL araç kiralama ihalesi yapıldığını ve ihaleyi AKP eski yöneticisi ve belediye meclis üyesi Çetin Can'a ait ÇE-TA isimli şirkete verildiğini belgeleriyle haberleştirdi. İhaleyi alan eski AKP yöneticisi Çetin Can ise şirketin kendisine ait olmadığını ve kendisinin de AKP yöneticisi olmadığını belirterek Gazeteci Candemir hakkında onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Şirketin ismi bile kendi adına olmasına rağmen şirketin kendisine ait olmadığını söyleyen Can'ın suç duyurusunu değerlendiren Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Candemir hakkında hazırladığı iddianameyi Van Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi. Savcılık iddianamede ÇE-TA isimli şirketin Çetin Can'a ait olmadığını, Can'ın AKP yöneticisi olmadığını belirterek Candemir'in cezalandırılmasını talep etti.

‘YARGILANMASI GEREKEN İHALEYİ YAPANLARDIR’

Konuya ilişkin daha önce karakola giderek ifade veren Gazeteci Candemir; "Çetin Can isimli şahıs eski AKP İl yöneticisidir. AKP'ye ait resmi internet sayfasında da fotoğrafları bulunmaktadır. Her ne kadar şirket benim değil dese de kardeşine aittir ve Çetin Can'ın isminin ilk iki harfi olan ÇE-TA olarak faaliyet göstermektedir. Yaptığı haber bir ihale yolsuzluğudur ve burada bir kamu zararı vardır. Ben de bir gazeteci olarak bunu haberleştirdim. Burada yargılanması gereken ben değilim, ihaleyi alanlar ve yapanlardır." dedi.