İHD savaşların durması için BM'ye mektup gönderdi

İnsan Hakları Derneği (İHD), dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan çatışma ve savaşlara karşı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne (OHCHR) mektup gönderdi.

İHD'nin temsilcileri Ankara, izmir, Riha, Adana, Mersin, Şirnex ve Elîh’te savaşların durması için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne (OHCHR) mektup gönderdi.

İHD, özellikle Ortadoğu'da devam eden çatışma ve savaşların sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak dünya genelinde barışın sesinin yükselmesi gerektiğini ifade etti.

Savaş karşıtı bu eylemlerde ayrıca, savaşlarda sivillerin zarar gördüğüne dikkat çekildi ve BM'den bu konuda daha etkili bir rol üstlenmesi talep edildi.

Ankara’da mektuplar gönderildikten sonra bir açıklamada bulunan İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, “Dünyada barışın sesinin yükselmesi gerekmekte. Buna tüm insanlık olarak çok ihtiyacımız var. Bütün sorunların barışçıl bir çözümü vardır. Bu nedenle de Birleşmiş Milletleri şu anda İsrail ve Filistin arasında yaşanmakta olan savaş ve çatışmalı ortama karşı acilen müdahale etmeye çağırıyoruz” dedi.