İHD üyeleri, devletin 'kaybettiği' Tosun için buluştu

İHD, Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemlerinde, Türk devleti tarafından gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un akıbetini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemlerini bu hafta da sürdürdü.

İHD, 19 Ekim 1995'te İstanbul’un Avcılar ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Fehmi Tosun'un (35) akıbetini sordu.

İZMİR

İHD İzmir Şubesi üyeleri, Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. İHD İzmir Şube Eşbaşkanı Zilan Gümüş, İstiklal Caddesi ve Galatasaray Meydanı'nın 28 haftadır açık işkence mekanına dönüştürüldüğünü belirtti.

Zilan Gümüş, 5 çocuk babası Fehmi Tosun'un kayıp hikâyesini okudu.

ADANA

İHD Adana Şubesi de şube binalarının önünde basın açıklaması ile Cumartesi Anneleri’ni selamladı. Ortak basın metnini İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş okudu.

MERSİN

İHD, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubeleri, Cumartesi Anneleri'nin eylemlerini sahiplenmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Özgür Çocuk Parkı’ndaki eyleme HEDEP milletvekilleri Perihan Koca, Ali Bozan ve Kamuran Tanhan, HDP Mersin İl Örgütü’nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 
İHD Mersin Şube yöneticilerinden İsmet Kaplan, 969’uncu haftada Fehmi Tosun’un dosyasını paylaştı.

ANKARA    

İHD Ankara Şubesi, şube binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan İHD Ankara Şube üyesi Sevil Turgut, “Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

RIHA

İHD Riha Şubesi, dernek binasında düzenlediği basın toplantısıyla Cumartesi Anneleri'ni selamladı. Açıklamayı İHD Riha Şube Eşbaşkanı İsmail Tutal yaptı.

DÎLOK  

İHD Dîlok Şubesi, Cumartesi Anneleri/insanları ile dayanışma amacıyla Yeşilsu Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın metnini Şube Eşbaşkanı Bahri Oğuz okudu.

WAN

İHD Wan Şubesi, dernek binasında ortak metni okudu. İHD yöneticisi Ayten Kıran, 19 Ekim 1995’te kaybedilen Fehmi Tosun’un akıbetini sordu.