İkinci Kobanê Davası başladı

HDP'li eski 5 milletvekili hakkında açılan ve 'İkinci Kobanê Davası' olarak nitelendirilen davanın ilk duruşması başladı.

İKİNCİ KOBANÊ DAVASI

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yönetiminin DAİŞ'in Kobanê'ye saldırısına karşı gelişen protestolar gerekçe gösterilerek yargılanmaları devam ediyor. 6-8 Ekim 2014 tarihindeki protestolar gerekçe gösterilerek HDP eski milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Pero Dündar ve Garo Paylan hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşmayı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri ve Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyeleri takip etti.

Tutsak Siyasetçi Hüda Kaya, duruşmaya Silivri Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

'YALANA, HAKSIZLIĞA SARILMAYIZ'

Duruşmada, mahkeme iddianamede geçen suçlamaları hatırlattı. Daha sonra söz alan tutsak siyasetçi Hüda Kaya, "Bu iddianame öncekilerin kötü bir kopyası olarak önüme geldi. Tek başımıza da kalsak yalana, haksızlığa sarılmayız" dedi.
Hüda Kaya, Cizre olaylarında yaralıların kurtarılması için yaptığı yardım çağrısının dosyaya alınmasına tepki gösterdi.

 Avukat Zilan Leventoğlu, 2013-15 arasında yaşanan sürece dikkat çekerek, bu süreç üzerinden 11 yıl geçtiğini hatırlattı. Zilan Leventoğlu, Bu sürecin içinde yer alan AKP’lilerin ise faaliyetlerinden yargılanmadığını ancak HDP’li siyasetçilerin ise yargılandığını söyledi.

 Duruşmaya ara verildi.