‘İradeye saygı’ nöbeti’ 4’üncü gününde

Colemêrg’te 4’üncü gününde süren “İradeye saygı’ nöbeti ziyaretçi akınıyla devam ederken, “Gaspa karşı mücadelemiz sadece Colemêrg’de değil her yerde sürecektir” vurgusu yapıldı.

İRADE GASPINA KARŞI NÖBET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi'ne 3 Haziran’da Türk İçişleri Bakanlığı kararıyla el konulmasına karşı kentte  25 Haziran’da başlatılan “İradeye saygı” nöbeti 4’üncü gününde sürüyor.

Wan’ın Westan (Gevaş) ve Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesinden gelen 2'nci grupların sürdürdüğü nöbet eylemi ziyaretçi akınına uğradı.

Nöbet alanına “Tecridi kıracağız, kayyumu göndereceğiz”, “Ne kayyum, ne tecrit, Kürt halkı için özgürlük”, “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz”, “Kayyum kıyımdır, kıyıma geçit yok” pankartları ve “İradeye saygı duy”, “Kayyuma hayır” ve “İrade gaspına hayır” dövizleri asıldı. 

Gece boyu süren eyleme, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Colemêrg Şubeler Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Colemêrg şube üyeleri, gençler ve kadınlar ziyarette bulundu.

STÖ’LER: MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIZ

Ziyarete gelen Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan KESK Colemêrg Şubeler Platformu üyesi Cenk Dere, irade gaspına karşı halkın iradesinin yanında duracaklarını söyleyerek, “Bugünden sonra da emekçiler olarak elimizden ne geliyorsa arkadaşlarımızın yanında olacağız. İrade gaspı son bulana dek hep birlikte mücadele etme sözü veriyoruz” dedi.

‘AMAÇLARI İNTİKAM ALMAK’

DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Kadir Şahin ise, irade gaspına karşı eylemlerinin kesintisiz bir şekilde süreceğini belirterek, kayyum atamalarının bir belediye binasına valilinin atanmasından ibaret olmadığını ve bir intikam alma olduğunu söyledi: Şahin, “Kayyum ataması tamamen merkezi hükümetin halkın iradesine el koymak için attığı bir öç alma adımıdır. Merkezi hükümet genel seçimde aldığı yenilginin intikamını almak istediği için kentimize kayyum atadı. AKP hükümeti Şirnex’te yaptığı hileleri burada da devreye koyarak Colemêrg’i almak istedi ama başarılı olamadı. Halk iradesine büyük bir kararlılıkla sahip çıktı. Mevcut belediye yönetimimizin daha düzenini kurmadan kayyum ataması bir gasptır. Bu gaspa karşı mücadelemiz sadece Colemêrg’de değil her yerde sürecektir” diye konuştu.