İran'da koronavirüs 15 kişiyi daha öldürdü

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı artıyor. Son 24 saatte 15 kişi yaşamını yitirdi. Ölü sayısı 107'ye çıktı.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok ülkesine yayılarak can almaya başlayan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Son 24 saat içinde virüsten İran’da 15 kişi öldü.
İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 92'den 107'ye çıktığını belirtti.
İran'ın eski Şam Büyükelçisi, Dışişleri Bakan Vekili ve Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Şeyhulislam da yaşamını yitirdi.
İran devlet televizyonunun haberine göre, bir süredir İran'daki Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Şeyhulislam (67), dün akşam yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü başkent Tahran'daki Mesih Danişver Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

MİLLETVEKİLLERİNE VİRÜS TEŞHİSİ

İran’da koronavirüse yakalananlar arasında parlamenterler de var. Geçtiğimiz günlerde bir Tahran parlamenteri salgından yaşamını yitirdi. İran Meclis Başkanı Yardımcısı Abdurrıza Mısri, daha önce yaptığı açıklamada, virüsün 23 parlamentere bulaştığını söylemişti. Dün bir parlamentere daha teşhis konuldu. Bölelikle salgının bulaştığı parlamener sayısı da 24’e çıktı.
İran’da kısa süre içinde yayılan koronavirüs salgını İran’ın 31 eyaletinden 30’unda görüldü. Virüsün en çok görüldüğü yerler Tahran, Kum, İsfahan, Merkezi, Mazenderan ve Gilan oldu.

OKULLAR TATİL, YURT DIŞI GEZİLERİ YASAK

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, daha önce düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Mart'a kadar tatil edildiğini açıklamıştı. Ancak dün alınan yeni bir kararla İran’da ilk, orta dereceli okullar ile üniversiteler yeni sezona kadar tatil edildi.
Salgından ötürü İran’da alınan tedbirler arasında hükümet yetkilileri, bürokratların yurt dışı gezilerine ilişkin de bir karar alındı. Buna göre, İran'da, hükümet yetkilileri ve bürokratların ülke dışına çıkmaları ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.