İşgal ve savaş politikaları protesto edildi

Kuzey ve Doğu Suriye ile Filistin'e dönük saldırılar birçok merkezde protesto edildi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırıları ile İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlar birçok merkezde protesto edildi.

 
RİHA
Riha Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, merkez Haliliye ilçesindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya geldi. Protestoya Haber-Sen, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Platformun Dönem Sözcüsü Kemal Yüksekkaya, "6 Ekim günü Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik bir hava saldırısı başlatıldığı Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Hava saldırılarında sivil can kayıplarının ve yaralanmaların yaşandığı, sivil yaşam alanlarının vurulduğu haberleri basına yansımıştır" dedi.
Yüksekkaya, İsrail'in Filistin’e dönük saldırılarını da kınadı.

 
HATAY
İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi üyeleri, Sağlıklı Yaşam Parkı'nda açıklama yaptı. İHD Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk, "Savaş çözüm değildir" mesajını verdi.


MERSİN
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ise Özgür Çocuk Parkı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla savaş ve işgal politikalarına karşı çıktı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, "Filistin halkı, tüm dünyadan hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir" dedi.


ANKARA
DİSK, KESK, Ankara Tabip Odası ve ANKARA Dişhekimleri Odası, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara dair Kızılay Sakarya Caddesi'nde açıklama yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekillerinin yanı sıra Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile yüzlerce kişi eyleme katıldı.
KESK Dönem Sözcüsü İbrahim Kara, "İsrail yönetimi, savaş ve soykırım suçlarıyla yargılanmalıdır” diye konuştu.
TTB Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise "Hepimizin bu işgalci tutumlara ve hak ihlalleri ile insanlık suçlarına karşı çıkmamız gerekiyor” dedi.


AMED 
Amed Emek ve Demokrasi Platformu ve Amed Sağlık Platformu da, Selahaddin Eyyubi Hastanesi’nde açıklama yaptı. Eğitim-Sen Amed 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık, Kürt sorunu ve Filistin sorunun çözülmeden Ortadoğu’daki sorunların çözülemeyeceğini ifade etti.

 
ŞIRNEX
KESK Şirnex Şubeler Platformu, platform binası önünde açıklama yaptı. Eyleme KESK üyeleri, HEDEP Şirnex il yöneticileri, İHD Şirnex Şubesi Eşbaşkanı Haşim Tuğurlu katıldı. Basın metnini Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şirnex Şubesi yöneticisi Enes İncin okudu.
İncin, İsrail'in saldırılarını ve Türk Meclisi'nin işgal tezkeresini kınadı.


İSTANBUL
İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın metnini İstanbul Üniversitesi Öğrencileri adına Esma Gültekin okudu. Esma Gültekin, başta üniversite öğrencileri olarak tüm herkesi Filistin’den yana tavır almaya davet etti.