GÖRÜNTÜLÜ

İspanya Özerk bölgelerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük etkinlikleri

İspanya’nın Murcia, Aragon ve Katalonya'daki kadın, gençlik ve sendikal örgütleri küresel düzeyde süren ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Küresel düzeyde süren “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barışçıl çözüm” kampanyası kapsamında Katalonya ülkesinde, sivil toplum örgütleri tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 

İspanya’nın Murcia özerk bölgesinde Kadınlar Rojava’yı Savunuyor Komitesi tarafından hamle kapsamında dikkat çekici bir eyleme imza attı. Murcia kentinin tüm yaşam alanlarında ellerinde ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamle afişi taşıyan kent sakinleri fotoğraflar çekti.. Yaşlısından gencine işçisinden esnafına kadar bir çok kişinin Abdullah Öcalan’a özgürlük afişi ile çektikleri fotolardan bir albüm oluşturuldu. Kadınlar daha sonra onlarca kişinin yer aldığı bu foto albümü sosyal medyadan ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ imzası ile yayınladı.


Aragon bölgesinin en önemli sendikal hareketi olan Genel İşçi Konfederasyonu CGT’ye bağlı La Rioja Şubesi tarafından küresel hamleye ilişkin bir açıklama yapıldı. CGT La Rioja Genel Sekreteri Olga Belenguer de Echave, Kürt sorununa barışçıl çözüm arayışında olan ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ kampanyasını desteklediklerini belirtti. 

Bir çok sendika, toplumsal  örgüt, siyasi parti, sanatçı ve entelektüel aktivistleri kendi çatısı altında toplayan Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına katılmanın önemine değinen Olga Echave, tüm insan hakları hukukunu hiçe sayan Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecritin boyutlarını aktardı. Barışçıl bir çözüm için Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve bir an öne özgürlüğüne kavuşması gerektiğini vurgulayan Olga Echave, “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü politik adil ve barışçıl bir çözüm demektir” diye kaydetti. 

KATALONYA’DAN HAMLEYE DESTEK


Katalonya Gençlik Örgütü ARRAN, küresel düzeyde süren Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesini desteklediklerini açıklayarak, mutlak tecride sessize karşı harekete geçmeyen uluslararası kurumların tutumunu kınadı. Abdullah Öcalan’ın 25 yıl önce uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye kaçırıldığını hatırlatan Gençlik Örgütü, bu süre içinde Öcalan’a tecrit uygulandığını ve yaklaşık 5 yıldır ise ‘mutlak tecrit’ altında tutulduğu ifade edildi. 

Abdullah Öcalan’a yönelik Türk devletinin uyguladığı mutlak tecride karşı uluslararası kurumların harekete geçmemesini sert bir dille eleştiren Arran Gençlik Örgütü, “Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit ve Kürt halkına yönelik saldırılara karşı sessiz kalan ve bunu tutumuyla mümkün kılan, NATO, İspanya ve Fransa devletlerini kınıyoruz. Ve ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ diyoruz” denildi. 

Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına katılan Arran Gençlik Örgütü, Katalan Solu’nun önemli bir gençlik yapılanması ve bağımsızlık yanlısı. Anti-faşist ve anti-kapitalist yapısı olan olan örgüt, sosyalizm ve feminist bir perspektife sahip.