İstanbul’da halk toplantıları: Tecridi kırmak omuzlarımızda
Gemlik Yürüyüşü’ne ilişkin İstanbul ilçelerinde düzenlenen toplantılarında Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ortadan kaldırılması için ne gerekiyorsa yapmak gerektiği kaydedildi.
Gemlik Yürüyüşü’ne ilişkin İstanbul ilçelerinde düzenlenen toplantılarında Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ortadan kaldırılması için ne gerekiyorsa yapmak gerektiği kaydedildi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), 19 Kasım'da İstanbul’da düzenlenecek Gemlik Yürüyüşü’ne ilişkin Kartal, Pendik, Tuzla ve Ataşehir ilçelerinde halk toplantıları gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması gerektiğine dikkat çekildi.
Pendik’te gerçekleşen toplantıya halkın yanı sıra Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, HEDEP İstanbul İl Yöneticileri ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) temsilcileri katıldı.
Burada konuşan Asrın Hukuk Bürosu Avukatlarından Raziye Öztürk, Abdullah Öcalan’ın Kürt sorunundaki çözümde kilit rolde olduğunu dile getirerek, “Bir Kürt kimliğinden, kültüründen dolayı sürekli olarak katledilip, imha edilirken toplumun diğer yarısının da refah içinde bulunma ihtimali yoktur. Çünkü orada bir demokrasi yoktur. Demokrasinin olmadığı yerde de birçok mevcut kriz ülkede daha da derinleşecektir. Ancak Kürt sorunu çözümleniyor demokrasi anlamında bir çözüm gerçekleşebilir” dedi.
Toplantıda söz alan katılımcılar da Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılmasının ve özgürlüğünün sağlanmasının önemine vurgu yaparak, 19 Kasım'da gerçekleşecek olan Gemlik Yürüyüşü ‘ne herkesi katılmaya çağırdı.
Kartal’daki toplantıya ise Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MA-TUHAYDER), ANYAKAY-DER, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) birinci bölge Eş sözcüsü Makbule Şeker, Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Cengiz Yürekli ve HEDEP ilçe eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin ortadan kaldırılması için ne gerekiyorsa yapmak gerektiğini belirten katılımcılar, “Bugün biz Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kırarsak onun fikirleri Ortadoğu’da hayat bulacak” dedi. Tecride karşı birleşik bir cephe oluşturması gerekliliğine de işaret edilerek mahalle ve ilçelerin örgütlenmesi gerektiği ifade edildi.
Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Cengiz Yürekli ise, özel savaşa dikkat çekerek Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü dile getirmenin en demokratik hak olduğunu belirtti. Yürekli, “Bunu dile getirmek anayasal bir haktır. Abdullah Öcalan’dan haber almak için Kürtlerin omzundadır. Kürt’ün bugün bir varlık sorunu var. Güney Afrika’da Nelson Mandela örneği var. Mandela yıllarca ırkçılıkla mücadele etti ve halkı ona güvendi. Mandela cezaevinde çıktığında devlet başkanı oldu. Bugün cezaevinde 30 yıllık tutuklular var bu insanlar hepsi bedel ödüyor. Kürt sorununu çözmek için bu bedeli veriyor. Devlet neden bu kadar Öcalan'a saldırıyor. Bunu iyi düşünmek gerekir. Öcalan’dan neden haber alınamıyor buna odaklanmak gerekir” ifadelerini kullandı.
Toplantı, Abdullah Öcalan’ın savunmasını konu alan bir yazı dizisi ile son buldu.