İstanbul'daki nöbet 20. gününde: Asıl suçlu halkın iradesine el koyanlardır

Asıl suçluların halkın iradesine el koyanlar olduğuna dikkati çeken DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, gaspa karşı direnmekten başka seçeneklerinin olmadığını vurguladı.

İRADE GASPINA KARŞI NÖBET

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde Beyoğlu'nda başlatılan nöbet eylemi 20’inci gününde devam etti. Eyleme bugün de çok sayıda siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi destek verdi.

Eylemde konuşan DEM Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, iktidarın Kürtlerin seçme ve seçilme hakkını gasp ettiğine dikkati çekerek, “Kürtlere düşmanlığın zirve noktalarından biri kayyum uygulamasıdır. AKP darbeci bir partidir. Darbeci bir iktidarla karşı karşıyayız ve ancak bir arada durarak yenebiliriz. Kuzey ve Doğu Suriye başta olmak üzere dünyanın her yerinde bu düşmanlıkla iktidarlarını sürdürüyorlar” dedi.

KÜRT DÜŞMANLIĞI TEMEL PUSULASI

Türkiye'de anayasanın yürürlükten kalktığını dile getiren Meral Danış Beştaş, yaşanan kadın katliamlarına, iş cinayetlerine dikkati çekerek şöyle devam etti: “İktidar tam da bu manzarayı kapatmak için Kürt düşmanlığını yükseltiyor. İçeride, dışarıda, dünyanın her yerinde Kürtlere düşmanlığı temel pusulası haline getirmiş. Çünkü bu ülkede halkların bir arada eşit ve kardeşçe yaşaması onun iktidarını tehdit ediyor, can damarlarını kesiyor” diye konuştu.

‘DİRENMEK TEK SEÇENEK’

Kayyumlara karşı direnmekten başka seçeneklerinin olmadığını ifade eden Meral Danış Beştaş, “Seçtiğimiz belediye başkanlarının görevden alınmaması, kayyum atanmasının engellenmesi için direnmek zorunda kalıyoruz. Bundan daha korkunç bir şey olabilir mi? Suçu ne? Belediye başkanlığı yapmak. İddia etmiyorum, biliyorum ve inanıyorum; eğer Mehmet Sıddık Atış Belediye Eşbaşkanı seçilmeseydi ceza almayacaktı. Büyük bir olasılıkla beraat edecekti ya da zaman aşımına uğrayacaktı. On beş yıldır bekleyen soruşturma. Ve öyle bir aceleleri vardı ki Sıddık Atış başkanımızın karar duruşmasını bile bekleyemediler. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ilgili iktidar yöneticileri büyük açıklamalarla kararı verdiler. Hakimlere ne gerek var? Mahkemeye ne gerek var? Yargılamaya ne gerek var? Sayfalarca suç dizdiler alt alta. Neymiş? Hakkari Belediye Eşbaşkanı suçluymuş. Asıl suçlu onlar. Halkın iradesine göz koyanlar, tam da el koyanlardır.”

‘KAYYUMLAR GİDECEK’

Ardından söz alan Gazeteci Ercüment Akdeniz ise kayyum politikalarına karşı olduklarını belirterek, “Bu yüzden kayyum politikalarının son bulmasını istiyoruz. Ve bu yüzden ben de sizlerle birlikte 29 Haziran'da İstanbul Kartal mitinginde olacağım. Bu sadece Hakkari veya Wan'ın meselesi değil, İstanbul'un, Ankara'nın, Tekirdağ'ın da meselesidir. Bütün memleket birleşirse kayyumlar gider, halk kazanır” çağrısı yaptı.

Eylem slogan ve alkışlarla son buldu.