İstanbul'daki nöbet eyleminde İmralı tecridine tepki

Colemêrg’deki irade gaspına karşı İstanbul'da devam eden nöbet eyleminde İmralı tecridine tepki gösterilirken, “Kayyum politikasını tanımıyoruz” vurgusu yapıldı.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NE EL KONULMASI

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı “Adalet Nöbeti”ni sürdürdü. “Kayyum defol” tişörtlerinin giyildiği nöbet eyleminde, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Bijî berxwedana Colemêrgê”, “Kayyumlar gidecek biz kalacağız” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.  

Bugünkü eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Cengiz Çiçek ve Esengül Demir, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), Cumartesi Anneleri, Doğu-Güneydoğu Dernekleri Platformu, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Bingöl Köy Dernekleri, Kiğı-Karakoçan-Adaklı-Yayladere-Yedisu-İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği (KAYY-DER), Özgürlüğe Ses Ver İnisiyatifi üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.  

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

Eylemde konuşan tutsak yakını Fince Akman, İzmir’de katledilen Deniz Poyraz’ı andı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için zindanlarda başlatılan eyleme dikkati çeken Akman, "Cezaevinde bulunan çocuklarımızdan iki aydır haber alamıyoruz” dedi. Tutsakların ağır tecrit altında tutulduğunu söyleyen Akman, "Yıllardır Sayın Abdullah Öcalan'dan haber alamıyoruz. Abdullah Öcalan irademizdir. Çocuklarımızın iradesidir. Çocuklarımızın üzerinde uygulanan tecrit bize dönük bir tecrittir. Biz bu tecridi kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

‘KAYYUM ZİHNİYETİNİ TANIMIYORUZ’

İrade gaspını doğru bulmadıklarını belirten DEDEF Başkanı Ali Rıza Bilir,  "demokrasiye büyük hakaret" olarak nitelendirdiği irade gaspına son verilmesini istedi.

Karakoçan Dernekleri Federasyonu (KAR-DEF) Eşbaşkanı Zelal Ayık Değirmenci, "Kayyuma karşı birlikte hareket etmemiz önemli. Kürt halkı her daim var oldu ve daima var olacaktır. Kimse bizi toplumdan dışlayamaz" diye kaydetti.

KAYY-DER Eşbaşkanı Ahmet Tüzün, kayyum rejimine karşı olduklarını ve tüm kesimlerin buna karşı ses çıkarması gerektiğini söyledi. Tüzün, "Özellikle muhalefet partilerine kayyum protestolarına daha çok sarılmasını bekliyoruz. Seçimle gelen seçimle gider diyenler, bugün kayyum politikalarını devam ettirmek istiyorlar. Kayyum zihniyetini ve politikasını tanımıyoruz” şeklinde konuştu.