İzmir'de Filistin için insan zinciri

İzmir'deki Filistin'e Özgürlük Platformu, Filistin'de sivillere yönelik saldırıları protesto etmek için insan zinciri oluşturuldu.

Filistin'e Özgürlük Platformu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Alsancak ÖSYM binası önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı. Açıklamada, Filistin'de katledilen insanların isimlerinin yazılı olduğu pankart açılarak, insan zinciri oluşturuldu. Açıklamayı Filistin’e Özgürlük Platformu adına Sıdıka Çetin ve Hacer Yeşilçay okudu.

 Açıklamada, dünyanın gözü önünde Filistin halkının katledildiği belirtilerek, "Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saat içinde İsrail saldırılarında en az 113 kişinin öldüğünü, 250 kişinin de yaralandığını bildirdi. Hâlâ enkaz altında oldukları tahmin edilen en az 8 bin kişi ise kayıp durumda. Öldürülenlerin 11 bini çocuk ve 6 bine yakınının kadın olduğunu biliyoruz. Öldürülenlerin yüzde 90’ı sivil. Dünyanın gözü önünde bir halk yok ediliyor, bir soykırım yaşanıyor" denildi.

"Bir katliamın kanıksanmasına, bu soykırım girişiminin 'normalleştirilmesine' asla ama asla izin vermeyeceğiz" denilen açıklamada, Türk devletinin timsah gözyaşları döktüğüne ve İsrail'le ilişkilerine dikkat çekildi.