Ömer Öcalan: Tecrit son bulmazsa çözüm de olmaz

Şehit Orhan Demir'in taziyesinde konuşan DEM Partili Ömer Öcalan, "Çözüm tecridin son bulmasında. Sayın Öcalan konuştuğunda çözümün önü açılıyor. Bütün değerlerimize sahip çıkacağız" dedi.

İMRALI TECRİDİ

Federe Kurdistan Bölgesi'nde bulunan Metîna’nın Girê Hakkari alanında 30 Eylül 2022 tarihinde çıkan bir çatışmada şehit düşen HPG'li Orhan Demir'in (Qehreman Murat) taziyesi kitlesel olarak ziyaret edildi. Riha'nın Curnê Reş ilçesinde Kadim Topraklarda Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KATDER) öncülüğünde yapılan ziyarete çok sayıda kişi katıldı. Demir'in Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan aile evinde kurulan taziyeye "Şehît namirin" sloganları ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

'TECRİT SON BULURSA ÇÖZÜMÜN ÖNÜ AÇILIR'

Taziyede konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Bu topraklarda bir gerçek var, on yıllardır süren bir savaş var. Birçok kişi yaşamını yitirdi. DEM Parti olarak demokratik bir çözüm ve onurlu bir barış için çabalıyoruz. Kurdistan topraklarında iktidar bu gerçeği görmüyor ve çözüm için çabalamıyor. Ateşin yandığı, en büyük acıların yaşandığı yerdeyiz. Ailede burada, yüzlerce kişi aileye taziyelerini sunuyor. Bu yaşanan acılara rağmen çözüm çağrısı yapıyoruz. Bu adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz. Ne zamana kadar gençler yaşamını yitirecek” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çeken Ömer Öcalan, “Sayın Öcalan üzerinde 38 aydır derinleştirilen bir tecrit var. Çözümün önü tıkatılmış. Demokrasinin önü kapatılmış. Ne zamana kadar bu devam edecek? Buradayız çünkü en büyük acı burada yaşanıyor. Kürtlerin bu topraklarda özgür ve kendi kültürü ile yaşama hakkı vardır. Birileri kendilerini bu savaş üzerinden var ediyor. Çözümün önünü açın, artık kan akmasın. Tecridin olduğu yerde savaş öne çıkar. Kürtlerin kazanımlarına her yerde saldırılar var. Bunu her yerde söylemek zorundayız. Bütün değerlerimize sahip çıkacağız. Hakikati her yerde seslendireceğiz. Çözüm tecridin son bulmasında. Çözümün muhatapları açıktır. Savaşanlar barışır. Sayın Öcalan tecrit altında. Sayın Öcalan konuştuğunda çözümün önü açılıyor” diye kaydetti