Özgürlüğe Ses Ver: Çözüm İmralı tecridi kırılırsa mümkün

"Özgürlüğe ses ver" eylemindeki konuşmalarda "Tecrit İmralı’da başladı, dört parça Kurdistan’a yayıldı. Kürt sorununun demokratik çözümü tecridin kırılmasına bağlıdır" mesajı verildi.

ÖZGÜRLÜĞE SES VER

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile tutsak yakınları, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” kampanyası kapsamında başlattıkları “Özgürlüğe Ses Ver” eylemini Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde sürdürdü. Eyleme, tutsak yakınlarının yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri Sümeyye Boz, Kezban Konukçu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. "Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartının taşındığı eylemde, üzerinde “Özgürlüğe ses ver" yazılı önlükler giyildi.

'TUTSAKLAR İNSANLIK DIŞI KOŞULLARDA'

DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, eylemin haftalardır sürdüğünü belirterek, “Tutsakların yaşadıkları sorunları anlata anlata bitiremiyoruz. Metris Cezaevi’nde tutsaklara verilen yemeklerin içinden kurtlar çıktı. Tutsaklar insanlık dışı koşullarda tutulmaya çalışılıyor. Ceza içinde ceza uygulanıyor. Bu ülkede huzur, barış olacaksa mutlaka Kürt sorununun çözülmesi ve İmralı’daki ağır tecrit koşullarının kaldırılması gerekiyor. İmralı’da ağır bir tecrit uygulanıyor. Bir avuç grup, çözümsüzlük dayatıyor. Tecrit tek bir alanda yok, her alanda var. DEM Parti olarak bu çözümsüzlüğe karşı halkların birlikte mücadelesini yürütüyoruz. Birlikte mücadele onların sonunu getirecek. Tüm siyasi tutsaklar özgür olana, Kürt sorunu çözülene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerinde her geçen gün tecridin derinleştirildiğini vurgulayan DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz ise bütün baskılara karşı barışın sesini her alanda yükseltmeye devam edeceklerini söyledi. Sümeyye Boz, şunları belirtti: “1990’larda Esat Oktay’ın yaptığı uygulamalar bugün de cezaevlerinde devam ediyor. Mazlum Doğan, Gültan Kışanak nasıl büyük direniş sergiledi ise bugün de bu direniş öyle devam edecek. Cezaevlerinde Kürtçe konuşmak da yasaklanmış. ‘Türkçe konuş çok konuş’ anlayışı yine uygulamada. Kürtçeyi, varlığımızı ve direnişimizi savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Tecrit İmralı’da başladı, dört parça Kurdistan’a yayıldı. Kürt sorununun demokratik çözümü tecridin kırılmasına bağlıdır. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü sağlandığında Kürt sorununun da çözümü sağlanacak.”