YENİLENDİ

'Özgürlüğe Ses Ver' eyleminde tecrit protesto edildi

Wan’daki 'Özgürlüğe Ses Ver' eyleminde İmralı tecridi ve Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi protesto edildi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan ve 39 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için Wan’da 'Özgürlüğe Ses Ver' eylemi düzenlendi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ile tutsak yakınlarının öncülük ettiği eylem Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêya Armûşê  İlçe Örgütü önünde yapıldı.

"Zindanlara ses ver" ve “Tecride son ver” pankartlarının taşındığı eylemde konuşan DEM Parti İl Yöneticisi Yakup Almaç, Abdullah Öcalan’a dönük tecridin tüm cezaevlerine yayıldığını belirterek, bir an önce bu politikaya son verilmesi gerektiğini söyledi.

Wan Milletvekili Mahmut Dindar ise Colemêrg’deki irade gasbına değinerek, devletin Kürt inkârını atanan gaspçılarla sürdürdüğünü söyledi.

Eylem “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla tamamlandı.

ADANA

Tutsak yakınlarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması için başlattığı “Özgürlüğe ses ver" eylemi sekizinci haftasında sürüyor.  Eyleme, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DEM Parti,  Adana  Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) yöneticileri de katıldı.

"Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için özgürlüğe ses ver" pankartını açan  kitle, sık sık, "Bijî berxwedana zindanan", "Bijî berxwedana İmralı" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları attı. Kitle adına konuşan DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, 8 haftadır alanda İmralı tecridinin kaldırılması ve ülkeye barış gelmesi için mücadele ettiklerini ifade etti. 

Konuşmalar ardından kitle oturma eylemi gerçekleştirip, ses çıkarma eylemi ile etkinliğini noktaladı. Kitle sloganlarla DEM Parti Adana İl Örgütü binasına kadar yürüdü.