Özgürlük Yürüyüşçüleri’nden Silopiya’da kadınlarla toplantı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için eylemde olan Özgürlük Yürüyüşçüleri Şirnex’in Silopiya ilçesinde kadınlarla bir araya geldi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü binasında düzenlenen toplantıda, eylemciler amaçlarına ulaşana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, "Kürt sorununu Sayın Öcalan çözebilir. Biz de bunun sesini yükseltmek için yürüyüşe başladık" dedi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) tarafından organize edilen etkinliğe, Barış Anneleri ve tutsak yakınlarıyla birlikte çok sayıda kadın katıldı.

Barış Annesi Emine Alkış, yürüyüşe katılanları selamlayarak, "Annelerimiz ağır bir bedel ödedi. Barışı sağlayıp, önderliğini özgürleştirecekler” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı, Botan bölgesinin tarihiyle büyüdüğünü belirterek, "Bize reva görülen ölüme karşı her zaman yaşamı tercih ettik" dedi.

Gülderen Varlı, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlik Cezaevi'nde uygulanan tecridin 25 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, "Kürt sorununu Sayın Öcalan çözebilir. Biz de bunun sesini yükseltmek için yürüyüşe başladık. Sayın Öcalan’ın eli barışın elidir, özgür yaşamın adıdır" diye ekledi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Wan Eşbaşkanı Hanım Kaya, yürüyüşün amacına değinerek, "Tecrit sürdüğü için savaş da derinleşiyor. Tecridin sonlandırılması ve Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması verilecek mücadeleye bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantı, "Jin, jiyan, azadî” sloganıyla sona ererken, anneler Özgürlük Yürüyüşçüleri'ne Abdullah Öcalan'ın kara kalemle çizilen fotoğrafını hediye etti. Eylemciler, toplantının ardından sokağa çıkma yasakları döneminde katledilen Taybet İnan'ın mezarını ziyaret edecek.