Özgürlük Yürüyüşü: İstanbul'un birçok ilçesinden hareket edildi

İstanbul'un birçok ilçesinden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Gemlik'e doğru yola çıkıldı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 32 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için Gemlik'e başlatılan 'Özgürlük Yürüyüşü'nün bir diğer kolu da İstanbul. Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Asrın Hukuk Bürosu, Kürt Araştırmaları Derneği ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) öncülüğünde kentin bir çok ilçesinde bir araya gelenler, Gemlik'e doğru hareket etti.

HAVA ŞARTLARINA ALDIRIŞ ETMEDİLER

Yağış ve kuvvetli rüzgara aldırış etmeyen halkın bir araya geldiği ilçelerin başında Bağcılar geldi. Farklı noktalarda bir araya gelen halk, toplanma alanlarına doğru yola koyuldu. Alkış ve şarkılarla hareket eden halk, sık sık "Bijî Serok Apo" sloganı attı.

Silivri, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde de sabahın erken saatlerinde halk, araçlarla toplanma alanına doğru hareket etti.

Esenyurt’ta halk, HEDEP binasında bir araya geldi. Esenyurt ilçesinde 5 farklı bölgeden araçlarla yola çıkıldı.
Bayrampaşa ve Arnavutköy’den de çok sayıda kişi hareket etti.

'DİRENEN HALK KURTULUR'

Aralarında HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve HEDEP İstanbul il eşbaşkanları Murat Kalmaz ile Gonca Yangöz'ün de olduğu bir grup, Tuzla’dan yola çıktı. Grup, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe”, “İçeride dışarıda tecridi parçala”, “Tecride hayır” ve “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attı.

 Zılgıt ve alkışlarla araçlara doğru yürüyen grubu polis engellemeye çalıştı. HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, “İmralı hukuksuzluk alanı. İmralı tecrit alanı. Tecrit kalkana kadar sokaklardayız. Adaleti, hukuku gasp edenler, yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışanlar bilsin ki siz var olduğunuz sürece biz de varız. Kurtuluş direnen halkların olacak” dedi. Grup, araçlarla Gemlik'e doğru hareket etti.