Özgürlük Yürüyüşü: Halk birleşerek Gemlik'e gidiyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Gemlik'e doğru başlatılan 'Özgürlük Yürüyüşü kapsamında İzmir ve Eskişehir'den yola çıkıldı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Bursa'nın Gemlik ilçesine doğru başlatılan Özgürlük Yürüyüşü sürüyor. Ankara ve Mersin'den yola çıkan ve aralarında siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi, Eskişehir girişinde buluştu. Daha sonra Gemlik'e doğru yola çıkıldı.

HALK SALDIRI VE GÖZALTILARA RAĞMEN YOLA DEVAM EDİYOR

Ege bölgesindeki kentlerden çok sayıda kişi de İzmir'in Buca ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi'ndeki Newroz alanında bir araya geldi. Muğla, Manisa ve Aydın'dan bir araya gelen halk, polisler tarafından ablukaya alındı. Halk, polis saldırısına "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla tepki gösterdi.

 Yürüyüş öncesi 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Çankaya'da bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: "Mahsum Koç, Ayşe Sılık, Cuma Kolu Kısa, Şakir Oklav, Fulya Erdoğan, Abdulgani Telli, Fatma Funda Akbulut, Dindar Arslanğray, Ramazan Sılık, İbrahim Esen, Nevzat Aktaş, Sıraç Turğal, Emanet Kaban, Kudbettin Karagöz ve Kamil Dağ."

Polis saldırısına rağmen birçok kişi özel araçlarla Gemlik'e doğru yola koyuldu.