Özgürlük Yürüyüşü: Halk Gemlik girişinde bekliyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Gemlik'e doğru başlatılan 'Özgürlük Yürüyüşü'ne katılan ve araçları durdurulan halk, halay çekerek bekliyor.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Bursa'nın Gemlik ilçesine doğru başlatılan “Özgürlük Yürüyüşü” devam ediyor. Çevre kentlerden birçok kişi, yüzlerce araçla dünden bu yana Gemlik'e doğru yol alıyor.
Ege ve Marmara bölgelerinden de çok sayıda kişi, bu sabah yola çıktı. Bursa ve ilçelerini ablukaya alan polisler, Gemlik girişinde araçlar tek tek durdurdu. Aracı durdurulan halk, soğuk ve yağışlı havaya rağmen halaya durdu. Halkın bekleyişi sürüyor.

 MİLLETVEKİLİNİN ARACINI VİNÇLE KALDIRDILAR

Öte yandan HEDEP Amed Milletvekili Serhat Eren’in aracı, İstanbul’un Tuzla ilçesinden Gemlik’e giderken durduruldu. Eren’in aracı vinçle polis tarafından kaldırıldı.

 
BURSA
Yürüyüşün ana merkezi olan Bursa’da ise halk, Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde bir araya geldi. Toplanma alanının etrafı polisler tarafından abluka alındı. Yine İnegöl ve Yıldırım ilçelerinde bulunan parti binalarının da polis tarafından ablukaya alındığı öğrenildi. İnegöl’de partililerin bina dışına çıkışına engel olunurken, Yıldırım ilçe örgütünde ise kapının dahi açılmasına engel olunduğu aktarıldı.