“Özgürlük Yürüyüşü”nün Ankara kolu yola çıktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için Gemlik’e başlatılan “Özgürlük Yürüyüşü”nün Ankara kolu yola koyuldu.

Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan yürüyüşün Ankara kolu yola çıktı. Çok sayıda kişi, HEDEP Ankara İl Örgütü binasında toplandı. Polisler, halkın bineceği otobüsleri bağladı. 

Halk otobüslerin engellemesi üzerine özel araçlarla yola çıktı. HEDEP Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, her türlü engellemeye rağmen Gemlik’e yürüyeceklerini kaydetti.

Onur Düşünmez,  şunları belirtti: “Kamuoyunu bilgilendirmek için buradayız. Hepinizin bildiği gibi Öcalan’a yönelik tecridi kırmak için Gemlik'e gidiyoruz. Ne olursa olsun Gemlik’e gideceğiz. Özgürlüklerin önünü açmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizi farklı bahanelerle hukuksuz yere durdurmaya çalışan kolluk görevlilerine seslenmek istiyorum; Siz ne kadar barikat kurarsanız kurun, o barikatları da tecridi de yıkacağız. Önderliği de fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız. Sesimizi yükseltmek ve mücadeleyi büyütmek zorundayız.”

Açıklamada sonrası “Bijî berxwedana Îmraliyê” sloganı atıldı. Halk daha sonra özel araçlarla Gemlik'e doğru yola çıktı.