Şakran'da açlık grevinin ardından baskılar arttı

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde açlık grevinin ardından tutsaklara yönelik baskıların arttığı öğrenildi.

İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalan tutsaklara yönelik baskılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan açlık grevinin ardından arttı. Cezaevinde diğer zamanlarda ayda bir yapılan koğuş aramaları açlık grevine başlanmasıyla birlikte artırılırken, aramalar sırasında tutsakların özel eşyalarına dahi el konuldu.

Tutsak Kübra Filiz, ablası Elif Filiz ile yaptığı telefon görüşmesinde baskıları anlattı.

 Kardeşinin daha önce ayda bir yapıldığını belirttiği koğuş baskınlarının sıklaştığını aktardığını söyleyen abla Elif Filiz, "Kardeşim de 10 günlük dönüşümlü açlık grevine katılmıştı. Bu süreçte baskılar daha da artmış. Psikolojik baskı yaparak onları yıldırmaya çalışıyorlar. Kardeşimin arkadaşına hediye olarak yaptığı bir çanta vardı, onu bile almışlar" dedi.

Kaygılı olduklarını söyleyen Elif Filiz, "Zaten tutuklanarak özgürlükleri ellerinden alınmış. Bu kadar baskı neden? Haklarını kullandırmamaları adaletsiz bir durum. Böyle durumlarda çok tedirgin oluyoruz. Tutsaklar üzerindeki baskılar sona ersin, talepleri kabul edilsin" diye konuştu.