Şehit YPS'linin kemikleri ailesine 7 yıl sonra verildi

Nisêbîn’de katledilen Bahar Göktekin’in kemikleri ailesine 7 yıl sonra teslim edildi.

Mêrdîn’nin Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde, soykırımcı saldırıların sürdüğü 2016 yılının Nisan ayında yaşanan bir çatışmada şehit düşen YPS’li Bahar Göktekin (Roza) kemikleri ailesine 7 yıl sonra verildi. 

Göktekin’in cenazesini alabilmek için Temmuz 2016’da yaşadıkları Amed’in Farqîn (Silvan) ilçesine bağlı Karamûs köyünden Nusaybin Devlet Hastanesi’ne gelen aile fertlerinden DNA örneği alındı.

Aradan geçen zaman içerisinde çocuklarının cenazesini almak için 3 defa Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan aile, hiçbir sonuç alamadı. 

7 yıl sonra aileye ulaşan yetkiler, alınan DNA örneğinin uyuştuğunu belirterek Göktekin’in Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’na defnedilmiş olan cenazesini teslim alabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta kent merkezine gelen aileye işlemler tamamlanmadığı gerekçesiyle cenazeleri verilmedi.

Yeniden aranıp cenazelerini alabilecekleri söylenen aile, mezarlığa gelerek çocuklarının kemiklerini teslim aldı. Köylerine doğru yola çıkan aileyi köyün girişinde Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri ve halk karşıladı.

Göktekin’in kemikleri dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından “Şehit namirin” sloganlarıyla defnedildi.

Mezarlıkta kısa bir konuşma yapan MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç, Kürt sorununda çatışmalı süreçlerin gençlerin yaşamlarını yitirmesine neden olduğunu belirterek, bu sorun çözüme kavuşuncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.