Şenyaşar ailesi katledilen yakınları için taziye kurdu

Şenyaşar ailesi, Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP’li bir vekil ve yakınları tarafından katledilen yakınları için, 6 yıl 6 ay sonra taziye kurdu.

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar katledilmişti, saldırının mağduru Fadıl Şenyaşar ise tutuklanmıştı. 

Anne Emine Şenyaşar’ın yıllarca yürüttüğü adalet mücadelesi sonucunda bir süre önce tahliye edildi. 

Aile,  6 yıl 4 ay sonra Pirsûs’taki salonda taziye kurdu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, Önder Apo’nun kardeşi Mehmet Öcalan, DEM Partili milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi taziyeye katıldı. 

DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar, tahliye olan Fadıl Şenyaşar ve diğer aile fertleri, taziyeye katılanları karşıladı. 

Taziyede bir konuşma yapan Bayındır, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik son saldırı dalgasına tepki göstererek, "Saldırılara Emine annenin kesintisiz sürdürdüğü mücadelesi ile cevap olacağız. Emine annenin mücadelesi Kürdistan'ın verdiği hakikat mücadelesidir. Annenin acısı hepimizin acısı oldu. Bu mücadele demokrasi mücadelesidir. Bizim mücadelemiz özgürlük ile taçlanacak” dedi. 

Bayındır, Kürtlerin birlik olması gerektiğinin altını çizerek, "100 yıl önce kabul etmedik, bugün de kabul etmeyiz. Bize birlik, kardeşlik lazımdır (...) Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan öncülüğünde Kürtler haklarına kavuşacak. Bu bize helal olandır. Biz yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz. Her zaman bu topraklarda dilimiz ile yaşayacağız" ifadelerini kullandı. 

Ferit Şenyaşar, 2018'de yaşananlara değinerek, "O dönem taziyemizi kurmadık. Bugün birlikte kuruyoruz. Suruç önemli bir yer. 33 Düş Yolcusu burada katledildi. Herkes Suruç'u annemin mücadelesi ile duymaya devam etti” dedi.

Ferit Şenyaşar, “Kimse bir bayrak ya da Erdoğan'ın arkasına sığınarak zulüm yapamaz. Bize mücadele boyunca destek veren herkese teşekkür ederiz. Dayanışma amacıyla gelen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. 

Emine Şenyaşar da herkese teşekkür ederek, "Hala cezaevinde suçsuz yere kalanlar var. Bize çok zulüm ettiler. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Sizlerin sayesinde mücadele ettik. Bizi yalnız bırakmadınız. Biz herkese adalet istedik. İnşallah adalet gelir ve cezaevinde kalan herkes biran önce dışarı çıkar" ifadelerini kullandı. 

Taziye saat 17.00'ye kadar kabul edilecek.