Şenyaşar ailesi: Talimatlar değil, kanunlar uygulansın!

Urfa’da 2018’de katledilen yakınları için adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, talimatlar değil kanunların uygulanmasını istedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlayan Adalet Nöbeti’nin 511’inci gününde yeniden adliye önüne gelen Şenyaşar ailesi "Talimatlar değil kanunlar uygulansın" yazılı döviz açtı.

Dayanışma ziyaretlerini kabul ederek dava hakkında bilgi veren anne Emine Şenyaşar, iki yıldır aralıksız bir şekilde Adalet Nöbeti’ni sürdürdüklerini ifade etti.

Emine Şenyaşar, "Dünya derdimizi duydu gelip derdimize ortak oldu, bu hükümetin hiç mi merhameti, vicdanı yok" dedi ve şunları ekledi:

"Tüm ailemi öldürdüler. Burada çocuğumun yolunu gözlüyorum. Çocuğumu bıraksınlar biz de evimize gidelim. Yıllardır buradayız gözlerimi yitirdim, bacaklarım kötü durumda.”