A. Celil Keskin, 31 yıllık tutsaklığından sonra tahliye edildi

Türk devletinin cezaevlerinde 31 yıl boyun tutsak edilen ve bu süre boyunca tahliyesi birçok kez keyfi gerekçeyle ertelenen Abdülcelil Keskin, Elazığ Karakoçan Cezaevi'nden tahliye edildi.

"Kutsal Mekanda bir Yudum Yaşam", "Siyah Beyaz Film" ve "Evîna Tajdîn Delal e!" isimli kitapların yazarı olan müebbet tutsak Abdülcelil Keskin, 31 yıl sonra tahliye edildi.

1993 yılında Mêrdîn'de tutuklanan Keskin'in müebbet cezasının yatar süresi olan 30 yıl, 2023 yılında dolmuştu ancak İdare Gözlem Kurulu’nun keyfi kararlarıyla tahliyesi ertelendi.

31 yıllık tutsaklığı süresince Mêrdin, Amed, Sêrt, Aydın, Buca, Sêwereg ve Şakran Cezaevlerinde tutulan Keskin, son olarak Elazığ Karakoçan Cezaevi'ne getirilmişti.

A.Celil Keskin' i ailesiyle birlikte kendisinden bir yıl önce tahliye olan müebbet hapis yoldaşı Hasan Beyret karşıladı.

Hasan Beyret de geçtiğimiz yılın mart ayında otuz yıllık tutsaklığın ardından Burhaniye T Tipi Cezaevi'nden tahliye olmuştu.

A. Celil Keskin, tahliyesi ardından "Şu an bir hayalin içinde gibiyim" dedi. Keskin, "Bunca yıldan sonra özgürlüğe kavuşmak elbette güzel. İnsan bir yanıyla mutlu olsa da yarım ve buruk hissediyor. Ama çok kritik bir süreçte çıktım. Aklım  cezaevlerinde süren açlık grevinde ve geride bıraktığım arkadaşlarımda kaldı” diye ekledi.