Abdullah Öcalan’a özgürlük için Adalet Nöbetleri sürüyor

İmralı ada cezaevinde mutlak tecrit altındaki süredir mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ediyor.

Amed, Wan, İzmir, Adana, Mersin ve İstanbul'un ardından Mêrdîn'de de "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" talebiyle Adalet Nöbeti eylemi başlatıldı. Bu eylem bazı birçok kentte bir ayı aşkın bir süredir devam ediyor.

AMED

Amed'in Rêzan (Bağlar) ilçesindeki Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasında, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti eylemi 35. gününde devam ediyor. Nöbete katılanlar, üzerlerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi. Eylemde konuşan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, Türkiye ve Kurdistan'da halklara yönelik ağır tecrit uygulamalarına dikkat çekti ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine vurgu yaptı.

WAN

Wan'da TUHAY-DER ve tutsak aileleri öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 34. gününde devam ediyor. DBP İl Örgütü binasında düzenlenen eyleme Gever'den gelen Barış Anneleri ve DEM Parti yöneticileri katıldı. Barış Annesi Mehsima Yaşar, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kırılmadığı sürece barışın gelmeyeceğini ifade etti.

ADANA

Adana'da AATUHAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 35. gününde devam ediyor. Dernek binasındaki eyleme çok sayıda Barış Annesi katıldı. Eylemde, Abdullah Öcalan'ın ve tüm tutsakların özgürlüğü talep edildi.

MERSİN

Çukurova TUAY-DER'in Mersin'deki Adalet Nöbeti 35. gününde devam ediyor. Eyleme çok sayıda Barış Annesi katıldı, Kürtçe şarkılar söylendi.

Eylemlerde, "Bijî berxwedanan zindanan" sloganı sık sık atılıyor