Abdullah Öcalan’a özgürlük nöbet eylemleri sürüyor

“Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri Adana, İstanbul, Mêrdîn ve Mersin'de devam ediyor.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde İstanbul'da başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 40'ıncı gününde devam ediyor. Tutsak yakınları, DEM Parti Sancaktepe İlçe Örgütü binasında biraraya gelerek, eylemlerini sürdürdü. "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyen tutsak yakınlarını, DEM Parti Çekmeköy İlçe Örgütü yöneticileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kadar mücadelenin süreceği belirtildi.

 

MÊRDÎN 

Mêrdîn’de DBP binasında başlatılan Adalet Nöbeti eylemi de sürüyor. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve beraberindeki çok sayıda kişi eylemdekiler  ziyaret etti. Barış Nöbeti’ndeki anneler, eylemleri boyunca türküler seslendirdi. 

 

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti, 49'uncu gününde sürüyor. Barış Anneleri öncülüğünde sürdürülen eyleme, DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri destek ziyaretinde bulundu. Nöbette, Serê Salê (yılbaşı) kutlaması kapsamında müzik dinletisi yapıldı. Barış Anneleri, Türk yargı sistemini oynadıkları "Hakim-tutsak" skeçiyle eleştirdi ı. Eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı. 

 

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından Mersin’de başlatılan Adalet Nöbeti ise 49'uncu gününde. Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti.