‘Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği model tüm toplumlara umut oldu’

Mısır ve Suriyeli siyasetçiler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlü için herkesin var gücüyle çalışması gerektiğini belirterek, Öcalan’ın geliştirdiği modelin tüm toplumlar için büyük bir umut olduğunu belirtti.

Yenilikçi ve Demokrasi Partisi Başkanı Fîras Qesas, Mısır eski Bakanı Sebrî El-Cundî ve Suriyeli siyasetçi Aysar El Welî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride tepki göstererek, fiziki özgürlüğünü talep etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü arayan en güçlü insanlardan biri olduğunu vurgulayan Yenilikçi ve Demokrasi Partisi Başkanı Fîras Qesas, “Öcalan, Kürtlerin kurtuluşunu, tüm toplumların kurtuluşuna bağladı. Demokratik Konfederalizmi kuran Öcalan, bugün Türk devletinin zindanında yaşıyor. Abdullah Öcalan davamız için yaşamını adadı, halk olarak bizler de mücadele etmeli, direnmeli ve fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız. Öcalan'ın varlığı sadece Kürt halkı için değil, tüm Arap, Fars ve Türkiye toplumları için de önemlidir. Öcalan'ın demokratik özyönetim modeli tüm toplumlar için büyük bir umuttur” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 10 Ekim’de dünyanın 100’ü aşkın merkezinde Kürt dostları tarafından başlatılan “Önder Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesine destek veren Mısır eski Bakanı Sebrî El-Cundî, “Sayın Öcalan 1987 yılında özgürlük hareketini kurdu ve bir halkın ayaklanmasını sağladı. Bundan dolayı da 24 yıldır Türkiye’de tutuklu. Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan hamleye katıldığım için mutluyum. Kürt sorunu ancak Öcalan'ın görüşüyle ​​çözülecektir. Öcalan, 24 yıldır cezaevinde halkın özgürlüğünü istiyor, biz de onun özgür olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın ‘Dünyayı yenecek gücümüz olsa da kimseye saldırmayacağız. Dünya birleşip üzerimize gelse meşru, özgürlükçü, demokratik haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun için direneceğiz’ sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Suriyeli siyasetçi Aysar El Welî ise şunları belirtti: “Elbette bizler de işgalcilerin saldırılarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önder Apo uzun bir zamandır tecrit altında. Amacımız tecridi sonlandırmaktan öte fiziki özgürlüğünü sağlamaktır.”