Abdullah Öcalan insan hakları mücadelesinin simgesi oldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden Mısırlı Gazeteci-Yazar Îlhamî El-Melîcî, Siyaset Bilim Uzmanı Farnaz Etiye ve Dr. Muxtar Xebaşî, Öcalan’ın insan hakları mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Mısırlı Gazeteci-Yazar ve siyaset araştırmacısı Îlhamî El-Melîcî, tecridin sona ermesi gerektiğini belirterek, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın halklar için önemli bir lider olduğunu vurguladı. Öcalan’ın eşsiz bir kişi olduğunu söyleyen Îlhamî El-Melîcî, “Sayın Abdullah Öcalan mücadeleci ve sadık bir devrimcidir. Aynı zamanda birçok sorunun demokratik bir şekilde çözülmesini sağlayacak bir liderdir. Öcalan'ın fiziki özgürlüğü, Kürt halkı, genel olarak Ortadoğu halklarının birlikte ve eşit bir şekilde yaşamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda Kürt sorunu için de kalıcı bir çözüm olacaktır” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın kadın özgürlü için verdiği mücadeleye değinen Siyaset Bilim Uzmanı Farnaz Etiye şu ifadeleri kullandı: “10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun. Ama bu Dünya İnsan Hakları Günü'nde Sayın Öcalan’ı da hatırlamalıyız. Sayın Öcalan’ın Demokratik ulus projesi halkların ortak yaşamı için geliştirilmiş en büyük projedir. Bundan kaynaklı herkes Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep etmeli. Uluslararası toplumun, tüm kurum ve kuruluşları da bu haklı talebe destek vermesi gerekir. Öcalan, kadın hakları için mücadele eden, halkların birlikte, eşit ve özgür yaşaması için direnen bir önderdir. Abdullah Öcalan insan hakları mücadelesinin simgesi oldu. Tecrit altında tutulması, ailesi ve Avukatlarıyla görüştürülmemesi kabul edilemez.”

Kürt sorunun demokratik bir şekilde çözülmesini sağlayacak kişinin Öcalan olduğunu vurgulayan Dr. Muxtar Xebaşî, “Kürt sorununun çözümünün sembolü haline gelen Abdullah Öcalan'a özgürlük istiyoruz. Sayın Öcalan, uluslararası bir komplo ile tutuklandı. 1999 yılında idam cezasına çarptırıldı. Sayın Öcalan, 24 yıl boyunca ailesiyle, avukatı ve savunma ekibiyle nadiren temasa geçti. Bugün hala ağır tecrit altındadır. Elbette Sayın Abdullah Öcalan'ın cezaevinden çıkmasını, fiziki özgürlüğünü hedefliyoruz” şeklinde konuştu.