Adalet Nöbeti eylemcileri tecride karşı güçlü ağ kurmaya çağırdı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle birçok kentte devam eden Adalet Nöbeti'nde, toplumun her kesimine yayılan tecride karşı güçlü bir mücadele ağı oluşturulması çağrısı yapıldı.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında düzenlenen Adalet Nöbeti, Amed, Êlih, Mersin, Adana, ve Wan gibi birçok kentte devam ediyor.

AMED

Amed'de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêzan (Bağlar) ilçe binasında 75’inci gününde devam ediyor. Nöbette konuşan tutsak yakını Meryem Soylu, cezaevlerindeki açlık grevlerine ses olunması gerektiğini belirterek, "Barışı sadece Kürtler için değil, ezilen bütün halklar için istiyoruz" dedi.

ÊLIH

Êlih’te, tutsak yakınları ve sivil toplum örgütlerinin öncülük ettiği Adalet Nöbeti 17’inci gününde devam etti. Ziyaretlerde açlık grevlerine dikkat çekilirken, mücadeleyi büyütme çağrısında bulunuldu. Yurttaşlardan Mevlüde Onat, toplumun tüm kesimine yayılan tecridin kalkması için güçlü bir mücadele ağı oluşturulması gerektiğini belirtti.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin (Çukurova TUAY-DER) Mersin'de başlattığı Adalet Nöbeti, 76’ncı gününde devam ediyor. Eyleme katılanlar, "Jin, jiyan, azadî", "Bê Serok jiyan nabe” ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atarak taleplerini dile getirdi.

ADANA

Adana'da sürdürülen Adalet Nöbeti, Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin (AATUHAY-DER) öncülüğünde 76’ncı gününde devam ediyor. Eylemciler, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep ederek, "Tecrit insanlık suçudur" pankartıyla dikkat çekiyor.

WAN

Wan’da tutsak yakınları ile TUHAY-DER’in başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 75’inci gününe girdi. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Şubesi yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti. Eylemde konuşan ÖHD Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek, kampanyanın dördüncü ayına girildiğini belirterek, “Tecrit kırılana kadar, hukuki yollar açılana kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Nöbet eylemi, “Bijî Berxwedana Zindanan”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları, söylenen şarkılar ve ziyaretlerle gün boyu devam etti.