Adalet Nöbeti eylemleri bir çok kentte iki ayını geride bıraktı

Kurdistan ve Türkiye kentlerinde devam eden Adalet Nöbeti eylemlerinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.

İmralı’da mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü talepleriyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri, halkın yoğun desteğiyle devam ediyor.

WAN’DA 64. GÜN

Wan'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde 64. gününe giren eylem, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında devam ediyor. DEM Parti Şax (Çatak) İlçe Örgütü ve Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi sakinleri eylemi ziyaret ederek desteklerini iletti. DEM Parti Şax Belediye Eşbaşkan adayı Reşat Eraslan, "Sayın Öcalan'a uygulanan mutlak tecride karşı  tutsakların başlattığı açlık grevi eylemini kınıyoruz. Tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemini kutluyoruz ve her zaman bu mücadelenin yanındayız” ifadelerini kullandı.

AMED’DE 64. GÜN

Amed'de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğündeki eylem, DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında 64. gününde devam ediyor. 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla sessiz bir eylem gerçekleştirildi. Anneler, deprem nedeniyle kaybedilenleri anarak eylemlerini sürdürdü.

ÊLIH’TE 6. GÜN

Êlih’te Adalet Nöbeti eylemi 6. gününde DBP İl Örgüt binasında devam ediyor. DEM Parti Êlih Belediye Eşbaşkan adayları Gülistan Sönük ve Mehdi Öztüzün’ün de aralarında olduğu çok sayıda kişi eylemdekilere destek ziyaretinde bulundu.

MÊRDÎN’DE 31. GÜN

Mêrdîn’de 31’inci gününde DBP binasındaki eylemi çok sayıda kişi ziyaret etti. Kilamlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen eylemde, "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" ve depremde hayatını kaybedenlerin anısına vurgu yapıldı.

ADANA’DA 65. GÜN

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 65. gününde devam ediyor. Barış Anneleri'nin de katılımıyla gerçekleşen eylemde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talep edildi. Barış Annesi Cevahir Temel, çatışmalarda kayıplar verilmemesini vurgulayarak, barış ve adaletin sağlanması için Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerektiğini belirtti.

MERSİN’DE 65. GÜN

Mersin’de Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti eylemi, 65. gününde sürüyor. Barış Anneleri, eyleme destek vererek taleplerini dile getirdi.

İSTANBUL’DA 56. GÜN

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde süren Adalet Nöbeti eylemi, 56. gününde devam ediyor. DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında gerçekleşen eylemde, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giyildi. Eyleme destek ziyaretleri sürerken, sloganlarla ve kilamlarla adalet talebi yinelendi. MATUHAY-DER yöneticisi Rıdvan Karataş, "Cezaevlerinde bulunan yoldaşlarımızın sesi olabilmek için başlattığımız Adalet Nöbeti’miz bugün 56’ncı gününde. Halkımız da Kürdistan'ın bütün şehirlerinde eylemi sahiplenip, serhildanlar ve yürüyüşler yaparak süreci sahiplenmeye devam ediyor. Eylemlerimiz tecrit kırılana kadar, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar devam edecek” açıklamasında bulundu.