Adalet Nöbeti eylemlerinde 15 Şubat komplosu kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda 25 yıldır uygulanan tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğü talepleriyle devam eden Adalet Nöbeti'nde, eylemciler 15 Şubat uluslararası komployu kınandı.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle küresel çapta yürütülen hamla kapsamında çok sayıda kentte, cezaevlerindeki açlık grevine paralel olarak Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.  

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 73. gününde devam ediyor. "Tecrit insanlık suçudur" pankartının asılı olduğu dernek binasında tutulan nöbete, DEM Parti Seyhan İlçe Örgütü yöneticileri de katıldı.

WAN

Wan'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 72. gününde. DBP Wan İl Örgütü binasındaki eyleme, DEM Parti Qelqeli (Özalp) İlçe Örgütü yöneticileri ve Mithat Bey Mahallesi sakinleri ziyarette bulundu.

AMED

Amed'de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi, 72. gününde. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında düzenlenen eylemde, mücadele ve dayanışmanın önemi vurgulandı.

ÊLIH

Êlih'te Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 14. gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. Kentteki demokratik kitle örgütü temsilcileri de nöbet eylemindekileri ziyaret etti.

İZMİR

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve TJA öncülüğünde süren Adalet Nöbeti 22. gününde devam etti. DBP Ege Bölge Temsilciliği’nde devam eden nöbet eyleminin yapıldığı salona, "Adalet için tecridi kaldıralım, barış için zindanlara ses olalım" pankartı asıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de başlatılan Adalet Nöbeti, DBP İl Örgütü binasında sürdürülüyor. Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni çok sayıda kişi ziyaret ederken, nöbet eyleminde ziyaretçiler şarkılar seslendirdi.

ADALET NÖBETİ’NDE KÜRTÇE EĞİTİM

Adalet Nöbeti'nde Kürtçe eğitim de verildi. Barış Anneleri ve tutuklu yakınları, Kürtçe alfabenin yanı sıra kendi isimlerini Kürtçe yazma dersi gördü. Nöbetin devam ettiği kentlerde, Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların serbest bırakılması talepleri sık sık tekrarlandı.