Adalet Nöbeti eylemlerine destek büyüyor

İstanbul, Mêrdîn ve Wan gibi birçok kentte devam eden Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri devam ederken, ESP İstanbul İl Örgütü yöneticileri dayanışma amacıyla 3 günlük açlık grevi eylemine başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti, Mêrdîn'den İstanbul'a kadar birçok şehirde etkili bir şekilde sürdürülüyor.

MÊRDÎN’DE ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Mêrdîn'de DBP binasında sürdürülen Adalet Nöbeti'ne bugün DEM Parti Dêrîk İlçe Örgütü yöneticileri ve çok sayıda kişi destek ziyaretinde bulundu. Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının katılımıyla güçlenen nöbette, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan eylemin önemi vurgulandı.

İSTANBUL’DA MATUHAY-DER ÖNCÜLÜĞÜNDE NÖBET EYLEMİ

İstanbul'da MATUHAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe ilçe binasında devam etti. Tutsak yakınları, tecridin insanlık suçu olduğunu belirten yazılı önlükler giyerken, ESP, SGDF ve DAD yöneticileri eylemi ziyaret ederek dayanışma mesajları verdi.

ESP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ’NDEN ÜÇ GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

ESP İstanbul İl Örgütü adına açıklama yapan Züleyha Müldür, Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin özel savaş politikası olduğunu vurgulayarak, tecridin diğer cezaevlerine sirayet ettiğini ifade etti. Züleyha Müldür, tecridin kırılması için 3 günlük açlık grevine başladıklarını duyurdu ve tüm emekçi solu ile halkı dayanışmaya çağırdı.

DAD: TECRİDİ KIRALIM

Nöbette konuşan DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Adalet Nöbeti eylemcilerine desteklerini ifade ederek, tecridin kırılması ve barışın oluşturulması çağrısında bulundu. Kadriye Doğan, anaların sesine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayarak, toplumun adalet ve demokrasi için bir araya gelmesini çağırdı.

WAN’DA 50. GÜN

TUHAY-DER öncülüğünde Wan'da başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 50. gününde devam ediyor. Çeşitli siyasi temsilciler ve vatandaşlar eylemi ziyaret ederek dayanışma gösterdi. Eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "jin jiyan azadî" sloganları atılıyor.