Adalet Nöbeti’ndeki anneler: Akşener Kürt düşmanı

Türk cezaevlerinde devam eden açlık grevine destek için Adalet Nöbeti’ni sürdüren anneler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in de Kürt düşmanı olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 18 Ocak’ta Sivas’ta katıldığı bir programda “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine tepkiler sürüyor.


Tutsak olan evlatlarına destek olmak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle Adalet Nöbeti’ni sürdüren annelerden Afife Kartal, “Biz katillerimizi iyi tanıyoruz” diyerek, 90’ların devlet yönetimine dikkat çekti. Kartal, o günleri hala dün gibi anımsadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Biz ne kayıplarımızı, ne katledilen yakınlarımızı ne de katillerimizi unuttuk. Kürtlerin katillerinden dost olmaz. Bugün gidip onun partisine üye olan Kürtler utansın. Meral Akşener’i de yanında olan herkesi de kınıyorum, protesto ediyorum. Bu aynı zamanda yaptığı katliamın bir itirafıdır. Kürtleri domuz bağlarıyla katlettiler, üzerilerini toprak değil betonla kapattılar. Biz bunları unutmadık. Bizim gençlerimiz, çocuklarımız bir slogan attıkları için hapis cezası alırken, Meral Akşener gibileri meydanlarda katliamlarını övüyorlar. Bunların katliamlarına, düşmanlıklarına boyun eğmeyeceğiz.”

 

UCUZ OYUNLARINA KANACAK DEĞİLİZ

 

Meral Akşener’in Kürt düşmanı olduğunu söyleyen Lahiye Avşimet ise şöyle konuştu: “Dedelerimizin, babalarımızın düşmanlarından evlatlarımıza dost olmaz. Onlarla beraber olanlar utansın. Kürtleri soykırımdan geçirseler içleri rahat etmez. Seçim zamanları çıkıp ‘Kürt kardeşlerim’ diyorlar, seçim bitince ‘Kürt yoktur’ diyorlar. Kürtlerin düşmanlarını iyi tanıması, iyi bilmesi gerekiyor. Biz haftalardır burada çocuklarımız için ve tecride karşı nöbetteyiz. Anneler her gün burada zindanlara ses olmaya çalışıyor. Kürt halkının tek gündemi budur. Biz artık bu toprakların Kürt kanıyla sulanmasını istemiyoruz. Kürt halkı artık ucuz oyunlara kanacak bir halk değildir. Tek talebimiz ve gündemimiz tecridin sonlanmasıdır.”