Adalet Nöbeti: Sonuç alınıncaya kadar sürecek

İstanbul, Wan, Mersin, Mêrdîn ve Amed'de devam eden Adalet Nöbeti eylemleri, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek'in katılımı ve destek ziyaretleriyle birlikte güçleniyor. Çiçek, "Sonuç alıncaya kadar sürecek" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle, cezaevlerindeki açlık grevine paralel olarak yürütülen Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ediyor.

MERSİN: 56. GÜNÜNDE KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) öncülüğünde Mersin'de başlatılan Adalet Nöbeti, 56. gününde devam ediyor. Barış Anneleri Meclisi üyeleri, mücadelelerini İmralı tecridi kalkana ve Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar sürdüreceklerini ifade etti.

AMED: TUAY-DER ÖCÜLÜĞÜNDE 55. GÜN

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti 55. gününde devam ediyor. Nöbete DEM Parti Rêzan İlçe Örgütü, DEM Parti Peyas ve Licê ilçe yöneticileri ile birçok yurttaş katıldı. "Biji berxwedana zindanan” sloganıyla gün boyu süren ziyaretlerle devam edildi.

WAN: 55. GÜNÜNDE SAHİPLENME ÇAĞRISI

Wan'da, TUHAY-DER öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti 55. gününde. TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, sadece kurumların değil tüm halkın nöbeti sahiplenmesi gerektiğini belirterek, "Herkes Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tecridin kaldırılması için bu eylemlere sahip çıkmalı" dedi.

İSTANBUL: ADALET NÖBETİ’NDE 46. GÜN

İstanbul'da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 46. gününde DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam ediyor. Cengiz Çiçek, ziyaretinde konuşarak, Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin yayılması gerektiğini belirtti ve eylemi zafer yolculuğu olarak nitelendirdi. Çiçek, “Bu eylem, bir zafer yolculuğudur ve sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi.

MÊRDÎN: DBP İL BİNASINDA 22. GÜN

DBP il binasında başlatılan Adalet Nöbeti Mêrdîn'de 22. gününde devam ediyor. Nöbete destek ziyaretinde bulunanlar, mücadeleyi sürdürme kararlılıklarını dile getirdi. Ribab sanatçıları da direniş şarkılarıyla destek verdi.