Adalet Nöbetleri: Önderliğimiz için her şeyi göze alırız

Adalet Nöbeti'ni sürdüren aileler, "Önderliğimiz için her şeyi göze alırız. Tecrit direnişle kırılır" mesajını verdi.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında Amed, İstanbul, Wan, İzmir, Mêrdîn, Adana ve Mersin’de başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.


İSTANBUL
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 31’inci gününde Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe ilçe binasında devam etti. Kürtçe ve Türkçe “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım”, “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartlarının asıldığı eylemde, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı.
Nöbetteki tutsak yakınlarını Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Kerem Canpolat, Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) Eşbaşkanları Mehmet Boğakan ve Pınar Kandal’ın yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.
GÖÇİZDER Eşbaşkanı Mehmet Boğakan, Kürt Halk Önder, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi, "Sayın Öcalan üzerindeki bu mutlak tecridi mücadele ederek kıracağımıza inanıyorum” dedi.
Sincan F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevindeki tutsak Hakan Adıgüzel’in Adalet Nöbeti eylemine gönderdiği mesajı, MATUHADER Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol, okudu.
Adıgüzel’in mesajı şöyle: “Biliyorsunuz ki İmralı’daki tecrit ve keyfi uygulamalar sürmektedir. Bunun yanında infaz süreleri dolmuş, tahliye edilmeyen siyasi rehine arkadaşlarımız, cezaevlerindeki hak ihlalleri ve keyfi uygulamalar için dönüşümlü 10 günlük açlık grevlerimiz devam etmektedir. Eğer taleplerimiz doğrultusunda adım atılmazsa eylemlerimiz üst boyuta çıkarılacaktır. Durumumuz şimdilik iyidir. Her alanda bu onurlu eylemlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Sizleri, arkadaşlarımızı, halkımızı selamlıyoruz.”

 
ADANA
Adana Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 40'ıncı gününde. Barış Anneleri öncülüğünde dernek binasında sürdürülen nöbet eylemine destek ziyaretleri sürüyor. DEM Parti yöneticileri bugünkü eylemi ziyaret etti. Eylem boyunca "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Nöbette, Abdullah Öcalan ve tutsakların özgürlüğü için mesajlar verildi.


İZMİR
Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği'nde süren Adalet Nöbeti 9’uncu gününde sürdü.
Nöbete Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca ilçe yönetimi ve Viranşehir-Ceylanpınar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ziyarette bulundu.
Nöbette konuşan İzmir Viranşehir-Ceylanpınar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Gültekin, "Adalet ve demokrasi herkes için elzemdir ve Türkiye'nin ihtiyacı olan bir şeydir. Kürt sorunu Meclis’te demokratik yollardan çözülürse, inanıyorum ki işsizlik ortadan kalkar, ekonomi düzelir, huzur ve barış gelir. Türkiye'nin birinci derece sorunu budur ve bunun çözümü için yıllardır mücadele ediyoruz. Tek amacımız, barış ve huzurun sağlanmasıdır. Bu sadece Kürtlerin değil, Türkiye'de yaşayan tüm halkların sorunudur. Bu sorundan kaçmayalım ve topyekûn mücadele edelim" dedi.
HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nurşen Ataman ise açlık grevindeki tutsakları ve Adalet Nöbetlerinin sahiplenmeye çağırdı.


MERSİN 
Mersin’de Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasında başlatılan Adalet Nöbeti 40’ıncı gününde devam etti. Barış Annelerinin öncülüğünde süren nöbette, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi.


WAN
Wan’da tutsak yakınları ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti, 39’uncu gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan il binasında devam eden nöbeti, DEM Parti aday adayları ile Artemêt  (Edremit) ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi sakinleri ziyaret etti.
Nöbet eylemine katılan Hanife Koçak, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerini selamlayarak, mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Savaşın devam etmemesi ve kanın dökülmemesi için nöbet eyleminde olduklarını belirten Hanife Koçak , “Tüm halklara sesleniyorum; cezaevlerinde durumlar kötü olmadan herkes ses çıkarsın. Çocuklarımız 48 gündür açlık grevindeler. Tüm halkımızın bu eyleme sahip çıkması gerekiyor. Bizler savaş için ya da birilerini öldürmek için burada değiliz. Biz adalet için buradayız. Burası adaletin yeridir. Herkes tutsaklara sahip çıksın. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor. İmralı tecridi kalkarsa tüm cezaevlerinde tecrit kalkar. Sadece Kürt anneleri değil, diğer anneler de ayağa kalksın” dedi.
Nöbet eylemi “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla devam etti.

 
MÊRDÎN
Mêrdîn’de sürdürülen Adalet Nöbeti’ni kentte bulunan Kürt yazarlar ile birlikte çok sayıda kişi ziyaret etti. Şarkılar eşliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti’nde “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
Adalet Nöbeti’nde yer alan Barış Anneleri’nden Emine Acar, annelerin yüreğinin daha fazla yanmaması gerektiğini belirterek, “Yeter artık” dedi. Barış Annesi Hasret Aslan da, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istediklerini dile getirdi.
Barış Annesi Adliye Yılmaz, “Önderliğimiz için her şeyi göze alırız” diyerek, tecridin sona erdirilmesi ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanmasını istediklerini söyledi.

 
AMED
Amed’de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY- DER) öncülüğünde DEM Parti Rezan (Bağlar) ilçe binasında başlatılan Adalet Nöbeti, 40’ıncı gününe girdi.
Eylemi Amed Mali Müşavirler Grubu (Koma Şêwirmendê Darayiyên Amedê), Mezopotamya Dil, Kültür Araştırmaları Derneği (MED- DER), Amed Kürt Dil Enstitüsü (Enstitûya Kurdi ya Amedê) yöneticileri ziyaret etti. Nöbet eyleminde söylediği şarkılarla salonda bulunanları duygulandıran Meryem Soylu, "Devlet beşikteki bebeği bile düşman olarak görüyor" dedi. Nöbete katılanlar, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.