Adalet Nöbetleri: Özgürlük eylemleri tüm kentlere yayılacak

Birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti'ne destek katılanlar "Özgürlük" kampanyası eylemlerini tüm kentlere yayacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlama hedefiyle başlatılan "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında Amed, Wan, İstanbul, Mêrdîn, Adana ve Mersin'de sürdürülen Adalet Nöbeti, büyük bir katılım ve destekle devam ediyor.

WAN

TUHAY-DER öncülüğünde Wan'da devam eden Adalet Nöbeti eylemi 49. gününde. Eylem süresince Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına yapılan ziyarette Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri ve çok sayıda kişi destek gösterdi. Ziyaret sırasında yapılan konuşmalarda cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine vurgu yapılırken, 15 Şubat’a kadar tecrit ve Kürt sorununa çözüm adına adım atılmazsa tutsakların ölüm orucuna başlayacağına dikkat çekildi.

AMED

Amed'deki Adalet Nöbeti eylemi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan (Bağlar) ilçe binasında 49. gününde devam etti. TUAY-DER öncülüğünde başlatılan eyleme, Bismil Barış Anneleri, DEM Parti Bismil Belediye Eşbaşkan Adayı Mizgin Ekinci ve yurttaşlar destek verdi. Eylemciler, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyerek adalet nöbetini sürdürdü.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 50. gününde devam ediyor. Barış Anneleri ve dernek üyelerinin katılımıyla süren eylemde, "Biji berxwedana zindanan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn'de devam eden Adalet Nöbeti, DBP il binasında sürdürülüyor. Eyleme yapılan ziyaretlerde şarkılar söylenirken, DEM Parti Dêrîk İlçe Eşbaşkanı Selahattin İzgi, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan eylemleri her yere yayacaklarını ve her yerde nöbete başlayacaklarını söyledi.

İSTANBUL

MATUHAY-DER öncülüğünde İstanbul'da devam eden Adalet Nöbeti eylemi 41. gününde. Tutsak yakınları, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giyerek eylemi sürdürdü. Nöbete destek veren Sultanbeyli DEM Parti ilçe yöneticileri, DEM Parti Gençlik Meclisi ve Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi üyeleri konuşmalar yaparak dayanışma ziyaretinde bulundu.

ADANA

Adana'da devam eden Adalet Nöbeti 50. gününde. AATUHAY-DER öncülüğünde sürdürülen eyleme Barış Anneleri ve dernek üyeleri destek verdi. Eylemciler, Abdullah Öcalan ve diğer tutsakların özgürlüğünü talep ederken, şarkılar eşliğinde eylemlerini sürdürdü.