Adalet Nöbetleri: Abdullah Öcalan özgür olana dek mücadele!

Adalet Nöbeti eylemcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olana dek mücadeleyi büyüterek sürdüreceği mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbetleri devam ediyor.

WAN

TUHAY-DER öncülüğünde Wan'da başlatılan Adalet Nöbeti, 52'nci gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında süren nöbeti, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Serhat bölgesi DEM Parti Milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, Gevaş ilçe yönetimi ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Biz size minnettarız. 10 yıldır durmadan bu zulüm ve baskılara karşı mücadele ediyorsunuz. Ne kadar gücümüz varsa annelerimizin yanında duracağız. Bizler, Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yalnızca siyasi tutsaklara bırakmayacağız. Tarihi ve büyük bir görev bizlerin omuzlarında ve bütün annelerin huzurunda bu yükü omuzlayacağımıza söz veriyoruz. Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar bu mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Kürt sorununa çözüm bulana kadar mücadelemizi büyütüp genişleteceğiz. 10 yıldır bu zulme karşı iradeli durduk, bu iradenin gücü ile Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayıp, Kürt sorununu çözeceğiz. Biz siyasetçilerin üzerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Nöbet “Bijî berxwedana zindana” sloganları ile devam etti.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti, 53’üncü gününde derneği Mersin binasında devam ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Newroz Uysal, DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adayları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve DEM Parti yöneticilerinin katılım sağladığı nöbette sloganlar atıldı.

Adalet Nöbeti’nde konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Emine Eren, "Bu fiziki tecrit Önderimiz üzerinden kalkmadığı sürece bu nöbeti sürdüreceğiz. İnanıyorum ki, önderimiz ile bir görüşme sağlanırsa Türkiye’ye barış gelecek, bu savaş tamamen duracak” diye konuştu. 

DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal ise Amed zindanında başlatılan ölüm oruçlarını anımsatarak, “Tutuklular iyi biliyor ki, bu kanuni bir durum değil. Bu Kürt sorununda çözüme yaklaşımdır. İmralı’ya yaklaşım nasılsa Kürt sorununa çözümün yaklaşımı öyledir. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ısrarlı ve net bir şeklide talep ediliyor" dedi.

Nöbet eylemcileri daha sonra Şah Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek 'Kadın Özgürlük Paneli'ne katıldı.

Adana’da ise Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde 53 gündür Adalet Nöbeti tutan kadınlar da Mersin'de düzenlenen "Kadın Özgürlük Paneli”ne katılarak eylemlerini sürdürdü.

MÊRDÎN

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn il binasında tutsak yakınları ve Barış Anneleri tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti’ni çok sayıda kişi ziyaret etti. Eylemde şarkılar seslendirilirken, Barış Annesi Şükriye Çetin, Abdullah Öcalan ile birlikte bütün tutsakların cezaevinden çıkmasını istediklerini dile getirdi.

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde DEM Parti Rezan ilçe binasında başlatılan Adalet Nöbeti 52'nci gününde devam ediyor. Nöbete katılanlar üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Tecrit insanlık suçudur” önlükleri giydi. Nöbete DEM Parti Hezro ilçe yöneticileri ile Hezro Belediye Eşbaşkan adayları Hasibe Yazdık, Erhan Güven ve tutsak yakınları katıldı. Nöbette katılanlar direniş şarkıları ve şiirler okudu.

İSTANBUL

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınlarının İstanbul’da devam ettirdiği Adalet Nöbeti eylemi 44’üncü gününde DEM Parti Sancaktepe ilçe binasında devam etti.

Adalet Nöbeti eylemine DEM Parti Ataşehir İlçe Örgütü ve çok sayıda kadın ziyarette bulundu.

Eylemde şu mesajlar verildi: "Kadınların iradesi güçlü bir iradedir. Onun için korkuyorlar. Kadınlar özgürleşmeden de hiçbirimiz özgürleşmeyeceğiz. Kürt halkının çocukları çok fazla bedel verdi. Bizler de onların verdiği mücadele ve yürüttükleri direnişe layık olmalıyız. Devlet tarafından yürütülen savaş hepimize sirayet etmiştir. Önderimizden haber yok. Hedefimize ulaşana kadar da yaşamımızın her alanında direneceğiz ve mücadelemizi sonuçlandıracağız."

İZMİR

İzmir'de Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) başlatılan Adalet Nöbeti 14'ncü gününde devam etti. DBP Ege Bölge Temsilciliği'nde süren Adalet Nöbeti'ni DEM Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk, DEM Parti yöneticileri ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

Burcu Gül Çubuk, "AKP-MHP faşizmi cezaevlerinde, baskı, tecrit ve sürgünleri artırdığı bir planı uygulamaya koymuş durumda. Açlık grevi başladığından bu yana Menemen Cezaevi’nde ailelere görüş cezaları veriliyor, tutsaklara ceza veriliyor. Bugün devam eden sessizliği yıkmamız gerekiyor. İmralı Cezaevi'ndeki tecrit politikasına karşı ses çıkarmak gerekiyor" dedi.

Barış Annesi Nüfusa Ataç, "Tecrit kaldırılana kadar eylemler devam edecek. CPT, Avrupa neden sesini çıkarmıyor? Biz artık herkesin ses çıkarmasını ve tecridin kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde ifade etti.

DEM Parti Menemen İlçe Eşbaşkanı Ekrem Karakoç ise Kürt halkı özgür olmadan Türk halkının özgür olamayacağını söyledi.