Adalet Nöbetleri: Birlik olalım, tecridi kıralım

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor. Halka çağrıların yapıldığı eylemlerde, "Birlik olalım, tecridi kıralım" denildi.

Amed, Wan, İstanbul, Mersin ve İzmir’de “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbetleri devam etti.

AMED

Amed'de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti 38'inci gününde, DEM Parti Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü’nde devam etti.
Tutsak yakını ve Barış Annesi Emine Al, Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen kızı Gülistan Al ile telefonda görüştü. 6 gündür açlık grevinde olduğunu dile getiren tutsak Gülistan Al, Adalet Nöbeti’ni selamlayarak, “Önderimiz üzerindeki tecrit kırılana kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek”  dedi.

Tutsağın mesajı zılgıt ve “Biji berxwedanan zindanan” sloganlarıyla karşılandı. Öte yandan eylemi DEM Parti Xana Axpar (Çınar) ve Bismil ilçe örgütü yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinen Azad- TJA), DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi yöneticileri ziyaret etti.

İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, "İHD olarak Adalet Nöbeti'ne destek veriyoruz. Öcalan üzerindeki tecrit hukuksuzdur. Bir an önce kalkmalı. Annelere başarılar diliyoruz" dedi.

MERSİN

Mersin’de Adalet Nöbeti, 38’inci gününde devam etti.

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasındaki nöbet eylemine yönelik ziyaretler bugün de sürdü. Nöbete Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemciler arasında bulunan Barış Anneleri Meclisi üyesi Adile Bakrak, "Mersin’deki bütün annelere sesleniyorum. Anneler el ele versin ve bu görevde yer alsın. Bizim çocuklarımız hapiste, askerlikte ölmesin. Bugün barışın anahtarı İmralı’dadır. İmralı’da görüşme olursa birçok şey çözüme kavuşacak. Ama görüşülmesine izin vermiyorlar" dedi.

Eylemciler, nöbetleri sırasında Kürtçe şarkılar ile Kürt Şair Seyda Cigerxwîn’in eserlerini seslendirdi.

WAN

TUHAY-DER ve tutsak yakınlarının Wan’daki Adalet Nöbeti eylemi de 37’nci gününde dayanışma ziyaretleriyle sürdü. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında devam eden eylemi DEM Parti Wan milletvekilleri, Belediye Eşbaşkan aday adayları, Westan (Gewaş) ilçe ve mahalle komisyonlarının yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.

Milletvekili Sinan Çiftyürek, "Açlık grevinde olan tutsaklar ne kadar büyük bir işkencenin olduğunu biliyorlar.  Bugün tutsaklar 45 gündür açlık grevindeler.  Tutsakların istedikleri Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Her tutuklunun hakları vardır. Sayın Öcalan’ın da ailesi ve avukatlarıyla görüşmeye hakkı var. 25 yıldır tutuklu, neden hâlâ tutuklu? Sayın Öcalan’ın özgür olması gerekiyor. Tutsakların istekleri yerine getirilsin, tecrit bir an önce son bulsun" dedi.

İSTANBUL

İstanbul’da tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 29’uncu gününde devam ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenler ilçe binasında devam eden eylemde, Kürtçe “Kahramanların annelerinden zindanlara binlerce selam. Gücümüzle tecridi kıracağız ve özgür yaşamı inşa edeceğiz” yazılı pankart asıldı.

Tutsak yakınlarının, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde stranlar söylediği eylemde, sık sık, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo”  sloganları atıldı.

Nöbeti, DEM Parti Gençlik Meclis üyeleri ile DEM Parti Bağcılar, Bakırköy ve Güngören ilçe örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Tutsak yakını Fince Akman, yaklaşık bir aydır nöbette olduklarını dile getirerek, daha güçlü dayanışmanın olması gerektiğini belirtti, "Tutsaklara ve Sayın Abdullah Öcalan’a güçlü sahip çıkılması gerekiyor. Zaten eylemimizin amacı çocuklarımız ve Sayın Öcalan’dır. Biz diyoruz ki; Sayın Öcalan’dan 3 yıldır haber alınamıyor.  CPT niye rolünü oynamıyor? Bu sadece Kürtlerin değil, devletin ve herkesin sorunudur. Sadece tecrit kalksın istemiyoruz ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istiyoruz” dedi.

İZMİR

Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 7’nci gününde.

Adalet Nöbeti'nin sürdüğü salona, "Li dijî tecride berxwedan", "Ji bo edeletê tecrîdê bişkînin", "Ji bo aşitiya civakî em bibin denge zindanan", "Adalet için tecridi kaldıralım barış için zindanlara ses olalım"  afişleri asılırken, sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

Nöbet eylemini, DEM Parti Muğla il örgütü ve İzmir Narlıdere ilçe örgütü yöneticileri ziyaret etti. DEM Parti Muğla il yöneticileri, annelere çiçek vererek, yanlarında olduklarını söyledi.

3 tutsak annesi olan Fatma Sürme ise başta Abdullah Öcalan olmak üzere halklara uygulanan tecrit politikasının son bulmasını istedi, "Abdullah Öcalan özgür olmalı. Buradan bütün Kürtlere sesleniyorum; gelin, birlikte olalım, bu tecridi kıralım” dedi.

Nöbet eylemi tutsak yakınlarının seslendirdiği Kürtçe şarkılarla devam etti.