Adalet Nöbetleri: Direnişimiz tecridi kıracak

Birçok kentte Adalet Nöbeti eylemleri devam ederken, tutsaklar gönderdikleri bir mesajda “Direnişimiz tecridi kıracaktır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ediyor. Eylemlere her geçen gün destek büyüyor.

AMED

Amed'de TUAY-DER öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti'ne DEM Parti Rêzan (Bağlar) ilçe binasında destek ziyareti gerçekleşti. Soğuk hava koşullarına rağmen nöbette olan eylemciler, tecridin insanlık suçu olduğunu haykırarak direnişlerini sürdürdü.

WAN

Wan'da TUHAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 53. gününde. DEM Parti Payîzava İlçe Örgütü, Fırat Mahallesi sakinleri ve diğer katılımcılar nöbeti sürdürüyor. DEM Parti Payîzava İlçe Eşbaşkanı Abdullcebbar Erdemir, Abdullah Öcalan'a yönelik 35 aydır uygulanan tecride karşı çıktıklarını belirterek, cezaevlerindeki tutsak arkadaşların eyleminin amacına ulaşacağına inandıklarını ifade etti.

MÊRDÎN

Mêrdîn'de Barış Anneleri ve tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 20. gününde ziyaretlerle devam etti. Barış Annesi Latife Akyüz, Abdullah Öcalan ve cezaevindeki tutsaklar için eylemde olduklarını belirterek, tecridin sonlandırılmasını ve Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılmasını talep etti.

İZMİR

İzmir'de EGE TUHAYDER ve TJA öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 15. gününde. DBP Ege Bölge Temsilciliği'nde gerçekleşen nöbete DEM Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk ve DEM Parti'nin İzmir Aliağa, Aydın Söke ilçe örgütleri yöneticileri katıldı. Nöbette, "Li dijî tecrîdê berxwedan", "Adalet için tecridi kaldıralım barış için zindanlara ses olalım" gibi pankartlar açıldı.

MERSİN

Çukurova TUAY-DER ve AATUHAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 54. gününde Mersin'in Tarsus ilçesine taşındı. DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, "Barış annelerimiz açlık grevlerine ses vererek, tecridi kırmak için onurlu bin duruş sergiliyor” dedi.

Perihan Koca, Tarsus Cezaevi’ndeki tutsakların gönderdiği bir mesajı da aktardı. Tutsaklar, "Taleplerimiz karşılanmazsa direnişi daha da büyüteceğiz. Direnişimiz tüm tecridi kıracaktır" vurgusunda bulundu.

Perihan Koca tutsakların mesajına şu eklemeyi yaptı: “Onların direnişi bizim direnişimiz, talepleri taleplerimizdir. Bizler de direnişimizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz"

Çukurova TUAY-DER Başkanı Ergin Altuntaş, 27 Kasım’da başlayan açlık grevlerinin 118 cezaevinde 61 gündür devam ettiğini hatırlattı. Altuntaş, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve buna karşı dünyanın her tarafında verilen mücadeleye vurgu yaparak, “Büyük insanlık suçu olan tecrit olgusunun ortadan kaldırılması için sivil toplum kuruluşlarını kanaat önderlerini, sanatçıları, yazarları, demokratik kurum ve kuruluşları özelde Türkiye halklarını duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.