Adalet Nöbetleri: Eylemleri büyütelim, Abdullah Öcalan'ı özgürleştirelim

'Adalet Nöbeti' eylemlerinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi, eylemleri sahiplenme çağrısı yapıldı.

Küresel çapta yürütülen "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri Amed, İstanbul ve Adana'da sürdü. Mêrdîn, Wan ve Mersin'deki nöbet eylemleri ise Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) yerel seçimlerde büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinde gösterilecek adaylar için halk oylaması nedeniyle bugün yapılmadı.


İSTANBUL
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti 32’nci gününde devam etti.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe İlçe Örgütü binasında süren nöbetin tutulduğu salonda Kürtçe ve Türkçe olarak “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım”, “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları asıldı. Bugünkü nöbete DEM Parti Sultanbeyli ve Ümraniye ilçe örgütleri, DEM Parti Gençlik Meclisi ve Koma Hevra grubu ziyarette bulundu.

 Halkın yoğun ilgisi ile devam eden nöbette halaylar çekilip sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı.  


ADANA
Adana Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ve tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 41'inci gününde sürüyor. Barış Anneleri öncülüğünde dernek binasında sürdürülen nöbet eylemine destek ziyaretleri de devam ediyor. DEM Parti yöneticileri bugünkü eylemi ziyaret ederek, annelerin direnişini sahiplendiklerini dile getirdi.
Nöbette yer alan isimlerden Ayşe Ayberk, ülkede yaşanan savaşı sona erdirecek adımın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğini söyledi. Direniş klamlarını seslendiren Ayşe Ayberk, tüm kesimleri mücadelelerini sahiplenmeye çağırdı.

 
AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti DEM Parti Rezan (Bağlar) ilçe binasında 41’inci gününde devam etti. Adalet Nöbeti’ne katılanlar üzerinde "Tecrit insanlık suçudur" Kürtçe ve Türkçe yazılı önlükler giydi.
Adalet Nöbet eylemini Kamu Emekçileri Sendikası Kadın Meclisi (KESK) ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri ziyaret etti.