Adalet Nöbetleri sürüyor: Birlik olalım, tecridi kıralım

Adalet Nöbeti eylemlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istendi, mücadeleyi büyütme ve birlik mesajları verildi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 34 aydır hiçbir şekilde haber alınamıyor. Bu duruma karşı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” şiarıyla uluslararası düzeyde başlatılan kampanya kapsamında cezaevlerindeki siyasi tutsakların 27 Kasım’da başlattıkları dönüşümlü açlık grevi eylemi 41’inci gününe ulaştı.

Tutsak aileleri öncülüğünde kampanyaya destek için başlatılan “Adalet Nöbeti” eylemleri de Wan, Amed, Adana, Mersin ve İstanbul'da devam etti.

ADANA

Adana'da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 34'üncü gününde. Barış Anneleri'nin yer aldığı dernek binasındaki nöbete DEM Parti yöneticileri destek ziyaretinde bulundu.

Nöbet eylemcilerinden Fatma Cığ, eylemlerine dair yaptığı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm tutsaklar ve toplumun tecrit altında olduğunu ifade etti, "Bizler barış istiyoruz. Önderimizin ve tüm tutsakların özgürlüğünü istiyoruz. Önderimiz özgür olana dek mücadele edeceğiz" dedi.

Nöbet sırasında Türk yargı sistemini oynadıkları "Hakim-tutsak" skeciyle tiye alan tutsak yakınları, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları attı.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından Mersin’de başlatılan Adalet Nöbeti ise 34. gününde devam etti. Eyleme Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti Mersin il ve ilçe örgütleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) şubeleri ve sanatçıların da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istenilen nöbet sırasında sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe”, “Tecride hayır, Öcalan'a özgürlük” sloganları atıldı.

Sanatçıların ve barış annelerinin şarkıları ile başlayan nöbet eylemi kapsamında bugün "Tecride direnenlerle tecridi konuşuyoruz" başlıklı bir panel organize edilecek. Panelde konuşmacı olarak DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Barış Anneleri Meclisi üyesi Meryem Erbey ve Asrın Hukuk Bürosu üyesi Avukat Rezan Sarıca yer alacak.


İSTANBUL


İstanbul’da DEM Parti Esenler İlçe Örgütü binasında tutulan Adalet Nöbeti 25’inci gününde devam etti. Eylemde yer alan tutsak yakınları bugün de “Tecrit İnsanlık suçudur” önlüklerini giyip nöbete başladı.

 
Eylemcileri Demokratik Bölgeler (DBP) Partisi yöneticisi, DEM Parti Fatih ve Zeytinburnu ilçe yöneticileri ziyaret etti. Ziyaretler sırasında sık sık “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı. Nöbet eylemcileri verdikleri mesajlarda daha hızlı sonuç almak için sivil toplum örgütlere ve siyasi partilere eylemlerine destek olma çağrılarında bulundu.

 
WAN


Wan TUHAY-DER ve tutsak aileleri öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 33’üncü gününde DBP İl Örgütü binasında devam ediyor. Nöbet eylemini KESK Wan Şubeler Platformu üyeleri, DEM Parti Artemêt İlçe Örgütü ve birçok kişi ziyaret etti.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Wan Şube Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu, dayanışma mesajlarını iletti. DEM Parti Artemêt ilçe Yöneticisi İlhan Hannarinci ise “Bu zor süreçte devlet, siyasi anlamda birçok saldırı gerçekleştirdi ama hiçbir sonuç alamadı. Bundan sonuç alamayınca zindanda olan arkadaşlara yöneldi. Daha sonra partimize ve halkımıza yöneldi. Tüm saldırı ve yönelmelerin olduğu bu dönemde Adalet Nöbeti’ni sürdüren annelerimizi kutluyoruz. Adaletsizliğin olduğu bu dönemde zindanda direnenlerin önünde eğiliyoruz” dedi.


AMED

Amed'de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi 34'üncü gününde devam ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında düzenlenen eyleme katılan çok sayıda kişi ve tutsak yakınları, üzerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi.

Eylemi DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, DEM Parti eski Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi ve DEM Parti Amed Gençlik Meclisi ziyaret etti.

Ziyaretçilerden Yasemin Üçer, “Tecrit kalkana kadar ve zindanlardakilerin talepleri gerçekleşene kadar hiçbir yere gitmeyeceğiz. Sonuna kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. ‘Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım’ şiarıyla buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kürtçe şarkılar söylenen ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atılan eylemde birlik ve mücadele mesajları verildi.