Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele büyütülmeli!

Adalet Nöbeti eylemlerinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadelenin büyütülmesi gerektiği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbetleri devam ediyor.

İSTANBUL
İstanbul’da Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 43’üncü gününde DEM Parti Sancaktepe ilçe binasında devam etti.

 Adalet Nöbeti eylemine, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) temsilcileri, Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) temsilcileri, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), MATUHAYDER, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ile birlikte çok sayıda kişi dayanışma ziyaretinde bulundu.

 BMG adına kısa bir konuşma gerçekleştiren Sinem Özkan, devletin Kürt meselesine yaklaşımı ve Kürt düşmanlığını çeşitli politikalarla sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Buna karşı da Kürt halkının onurlu mücadelesi her alanda devam ediyor. Sayın Öcalan üzerinde yürütülen tecrit ile aynı zamanda hem diğer tutsaklara hem de topluma yönelik bir gözdağı verilmek isteniyor. Nasıl ki Kürt halkına dönük siyasi operasyonlar ile Rojava’ya yönelik savaş politikaları sürdürüyorsa; bugün de tutsakların iradesine yönelik özel bir politika ile bu savaşı sürdürüyor” dedi.

“Adalet Nöbeti cezaevlerinde açlık grevinde olan tutsakların sesini duyurmanın bir aracıdır” diyen Sinem Özkan, "Bu onurlu mücadelenin de her koşulda yanındayız” diye belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında devam eden tecridin tüm topluma sirayet ettiğini söyleyen BMG’den Mahmut Çiftçi de "Öcalan üzerindeki tecrit son bulursa ve fiziki özgürlüğü sağlanırsa, özgürlüğün de eşitliğin de önü açılmış olur. Abdullah Öcalan’ın yolu açılmadığı sürece hiç kimse hem Kurdistan’da hem de Türkiye’de huzurlu bir yaşam süremez. Onun için herkes mücadelesini büyütmeli. İmralı kapısı açılmadan bizler de arkadaşlarımızın ve annelerimizin yanında mücadele edeceğiz" dedi.


AMED
Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan İlçe Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti 51’inci gününde devam etti. DEM Parti Farqîn ve Xana Axpar ilçe yöneticileri ile Farqîn Belediye Eşbaşkan adayı Kadri Esen’in ziyaret ettiği eylemde, "Sonuç alana kadar mücadele" mesajı verildi.


ADANA  
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 52'nci gününde. Barış Annelerinin sürdürdüğü eyleme, dernek yöneticileri ve üyeleri destek verdi.

 
MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 52’nci gününde dernek binasında sürüyor. Bugünkü eyleme Barış Anneleri ile dernek üyesi ve yöneticileri katılırken, çok sayıda kişi de destek verdi.

 
WAN
TUHAY-DER öncülüğünde Wan'da başlatılan Adalet Nöbeti, 51'inci gününde devam ediyor. Eylemin sürdüğü Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına, Selimbey ve Yalı Mahallesi halkı ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi ziyarette bulundu.
30 yıllık hasta tutsak Emin Kurban’ın halası Feyruz Sungur, açlık grevi ve Adalet Nöbeti eylemlerini selamladı. Sungur, “Emin Kurban, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek hücrede kalıyor, böbrek hastası, kalbinden anjiyo olmuş ve felç geçirdi. Bütün tutsakların özgür kalmasını istiyoruz. Bu zulüm nereye kadar devam edecek? Bu zulüm son bulana kadar onlar orada bizler ise burada mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Nöbete katılan Barış Anneleri de Abdullah Öcalan için atkı ve kazak ördü.

 
MÊRDÎN
Mêrdîn’deki Adalet Nöbeti, DBP il binasında devam ediyor. Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni bugün Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği üyeleri ziyaret etti. Dernek üyeleri, nöbet eyleminde erbanelerle şarkılar söyledi. Halk, eylemi büyüterek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edeceklerini belirtti.


İZMİR
İzmir'de Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 13'üncü gününde devam etti. DBP Ege Bölge Temsilciliği'nde süren Adalet Nöbeti'ni Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, DEM Parti İl Örgütü, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Örgütü yöneticileri ve çok sayıda kişi ziyaret etti.
Eylemde Kadınlar Birlikte Güçlü adına Zilan Tayboğa, ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Rahime Turan da, ESP üyesi Aylin Aker konuştu. Aylin Aker, "İzmir’de de 31 Ocak, 1 Şubat ve 2 Şubat’ta Alsancak’taki il binamızda 3 günlük açlık grevi eylemimiz olacak" dedi.