Adalet Nöbetlerinde çağrı: Özgürlük Yürüyüşü'ne katılalım

Adalet Nöbetlerini sürdüren tutsak yakınları, yarın İmralı tecridine karşı başlayacak 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'ne çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için tutsak yakınları ve sivil toplum örgütlerinin öncülük ettiği Adalet Nöbetleri birçok kentte devam etti.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 59’uncu gününde devam ediyor. Barış Anneleri'nin sürdürdüğü eyleme, DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticileri katıldı. Klamlarla başlayan eylemde sık sık "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Eylemciler, tüm kesimleri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele etmeye çağırdı.

WAN

Tutsak yakınları ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı nöbet 58’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Nöbeti, Arsisa Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği, DEM Parti Bêgirî (Muradiye) İlçe Örgütü, Beyüzümü ile İstasyon mahalleleri halkının yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Arsisa Derneği Yönetim Kurulu üyesi Faysal Yacan, tutsakların direnişini selamlayarak, “Tutsaklar bedenini açlığa yatırmış. Yıllardır zindanlarda direniyorlar. Biz de her zaman Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edeceğiz. Umutluyuz, mücadelemiz en kısa sürede hedefine ulaşacaktır” dedi.

Kürt Siyasetçi Yakup Ataş ise tutsakların taleplerinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eylemin en kısa sürede amacına ulaşmasını umuyoruz. Sayın Öcalan üzerindeki bu tecridin son bulması için bütün Kürt halkının ayaklanması gerekir” diye belirtti.

Nöbet, “Bijî berxwedana zindanan” ve “jin, jîyan, azadî” sloganları ile devam etti.

İZMİR

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 15'inci gününde devam etti. DBP Ege Bölge Temsilciliği'nde süren eylemde sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı.

Adalet Nöbeti’ni Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ziyaret etti.

AMED

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında 58’inci gününde devam etti. Nöbete Gêl (Eğil), Rêzan belediyesi kadın eşbaşkan adayları ve DEM Parti Piran (Dicle) ilçe yöneticileri katıldı.

Etkinlikte Amed'deki tutsakların gönderdiği mektup okundu. Reşahat Ada, "Tutsakların onurlu direnişini kutluyoruz" dedi.

Öte yandan tutsak yakınları yarın Qers ve Wan'da başlayacak 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'ne katılım çağrısı yaptı.