Adana’da abluka altında nöbet: Çözüm adresi İmralı'dır

Adana'da irade gaspına karşı yapılan nöbette Şêx Seîd ve arkadaşları anılırken, Kürt sorununun çözüm adresinin İmralı olduğu vurgulandı.

İRADE GASPINA KARŞI NÖBET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü, kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte gerçekleştirdiği nöbet eyleminde irade gaspına son verilmesini istedi.

Kentte eylem ve etkinlik yasağı olmamasına rağmen Türk polisi her zaman olduğu gibi  eylemini engellemeye çalıştı. Polisin çembere aldığı kitle meydanda nöbet eylemini gerçekleştirdi.

"Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz" pankartı ile "Kayyum darbedir" ve "Belediye bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz" dövizleri taşıyan kitle sık sık "Bijî berxwedana zindana", "Hırsız kayyum Hakkari'den defol", "Kayyum halka hesap verecek", "Her yer Hakkari her yer direniş" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Halk, Şêx Seîd'in resimlerini taşıyarak, idam edilişlerinin 99’uncu yıl dönümünde Şêx Seîd ve arkadaşlarını da andı.

DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, Şêx Seîd ve arkadaşlarını anarak, Şêx Seîd ve arkadaşlarının idam edildiği gün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" verildiğini hatırlattı. Aydemir, "Bugün de verilen kararlar tesadüfen seçilmiş günler değil. Kürt halkı bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Burada Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar var. Oysa bu ülkenin en önemli sorunu Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözülmeden bu ülkeye ne demokrasi gelir ne de ekonomi düzelir. Çözüm bellidir. Kürt sorununun çözüm adresi İmralı'dır" dedi.

Aydemir, AKP-MHP’ye, irade gaspına son vermesi çağrısında bulundu.  Etkinlik alkış ve sloganlarla son buldu.