AKP'li Can'a 10 yılda 22 milyon TL'lik ihale!

AKP'nin eski il yöneticisi Çetin Can'ın, kardeşi Kazım Can'ın adına kayıtlı bulunan şirket üzerinden 2011 yılından bu yana 19 ihale aldığı ortaya çıktı.

AKP'LİLERE İHALE

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirdiği Wan ziyaretinden sadece iki gün önce gaspçı kayyum belediyesi tarafından yapılan 2,5 milyon TL'lik araç ihalesini alarak haksız kazanç elde eden ve ardından haberi yapan gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunan AKP eski İl Genel Meclis Üyesi Çetin Can'ın ihale yolsuzlukları devam ediyor. AKP'li Can resmi olarak kardeşi Kazım Can'a ait gözüken ancak kendi isminin baş harflerini taşıyan ÇE-TA isimli şirket üzerinden aldığı araç kiralama ihalesini inkâr etmiş ve kendisinin değil kardeşinin ihaleye girdiğini açıklamıştı.

GÜRPINAR'DA ÖĞRENCİ TAŞIMA İHALELERİNE ÇÖKTÜ

Çetin Can'ın yolsuzlukları sadece bu ihale ile sınırlı kalmadı. Çetin Can, şirketinin resmi sahibi olan Kazım Can üzerinden 2011 yılından bu yana 19 farklı ihaleden  22 milyon, 591 bin 414 TL servet edindi. Çetin Can, sadece Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 11 öğrenci taşıma ihalesi aldı.

PAZARLIK USULÜ İHALE

Bu ihalelerde en çarpıcı nokta ise ihalelerin pazarlık usülü ve 21/B maddesine göre yapılması. Kamu ihalelerinde 21/B maddesi sadece savaş, afet ve salgın (olağanüstü) durumlarda yapılabilen ihaleler olmasına rağmen ihale alelacele bu madde ile yapılarak adeta adrese teslim yapılıyor. Paslama işi bu ihaleler yasalara göre suç teşkil etmesine rağmen AKP iktidarında suç olmaktan çıktı.

KAR TEMİZLEME ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞ

AKP'li Can'ın son olarak aldığı iş makinası kiralama ihalesinden elde ettiği kazanç 5 milyon 398 bin TL... Bu ihaleye sadece bir firmanın teklif vermesi ise ihale yolsuzluğunun boyutlarını ortaya seriyor. Karla mücadele için yapılan bu ihale de yine 21/B maddesine göre yangından mal kaçırırcasına yapılmış.