AKP'lilerin saldırdığı gazeteci Aygül'e hapis cezası!

AKP'liler tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül'e, saldırganlara hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verildi!

Bedlis’in Tetwan ilçesinde 17 Haziran 2023 günü Tetwan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nın saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, saldırıdan sonra saldırganlardan Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

Tetwan 1. Asliye Ceza Mahkemesinde “Basit Yargılama Usulü” ile görülen davada Gazeteci Aygül’e 2 ay 5 gün hapis cezası verildi. Hapis cezasının onaylanması halinde Gazeteci Aygül, cezanın tamamını kapalı cezaevinde geçirecek.

Öte yandan mahkeme tarafından Adli Tıp’a sevk edilen Aygül ile ilgili “yüzde sabit iz kalmadığı” şeklinde rapor düzenlendi. Raporun esas alınması durumunda saldırganların alacağı ceza büyük oranda azalıyor.

'ÖLMEDİĞİM İÇİN CEZAEVİNE GİRECEĞİM'

Saldırının şekli kadar sürecin de sıra dışı bir şekilde ilerlediğine dikkat çeken Aygül, saldırganlardan önce ceza aldığını ve saldırıya uğradığı için tutuklanacağını söyledi.

Aygül, "Kamunun, halkın menfaatini savunduğum için saldırıya uğradım, ölmediğim, ölümden döndüğüm için de cezaevine gireceğim" dedi.

Aygül, mahkemenin sevk ettiği Adli Tıp’ta verilen raporun mahkeme sonucunu etkileyeceğini ama kendi içerisinde bile çelişkili bir rapor olduğuna dikkat çekti.

Münferit bir olay olmadığını ancak azmettiricilere dair hiçbir adım atılmadığını kaydeden Aygül, görüntülere ve ikrar niteliğinde ifadelere rağmen faillerin neredeyse aklanacağını söyledi.

Öte yandan saldırganların tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 25 Ocak Perşembe günü saat 15:00’da Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.