AKP’nin imamı Veteriner Fakültesi’ne sekreter yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Sekreterliğine atanan İmam Nurullah Arvas’ın, 15 Temmuz girişiminden sonra Diyanet İşleri Başkanlığına dilekçe yazarak bazı imamları "HDP güdümlü ve sol görüşlü" olarak fişlediği ortaya çıktı.

Kamu kurumlarında yıllardır kadrolaşma çabası yürüten ve eğitim faaliyetlerini iktidarının çıkarına göre dizayn eden AKP, artık imamları üniversitelere atıyor.

Wan’da yaşayan ve AKP Belediye Başkan Adayı olan Abdulahat Arvas’ın yakını olan imam Nurullah Arvas’ın yaptıkları ve geldiği nokta Türkiye’de üniversitelerin hangi amaçlara göre kullanıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Uzun yıllar Wan’da İmamlık yapan Nurullah Arvas, akrabası Nimetullah Arvas’ın Van İl Müftüsü olduğu sırada AKP’nin yan kuruluşu olan Diyanet-Sen Van Şubesine başkan olarak getirildi. Arvas’ın Diyanet-Sen Başkanı olmasından sonra 15 Temmuz 2016’da AKP ve Fethullahçılar arasında iktidar kavgası yaşandı.

15 Temmuz darbe girişimi olarak tarihe geçen olayların ardından Nurullah Arvas, imamların siyasi düşünceleri hakkında fişleme çalışması yürüttü ve bunu dilekçeler halinde İl Müftülüğüne verdi.

Arvas, Diyanet-Sen Başkanı olarak yazdığı bir fişleme-ispiyon raporunda şunları ifade ediyor: “Diğer taraftan vatan hainlerini de deşifre etmek ve onları bertaraf etmekte bizim vatani görevimiz. Sol örgütlü, HDP ve terör güdümlü DİVES sendikası vatan hainleri bizleri tedirgin ediyor ve bunları bazı faaliyetleri hakkında sizlere anlatmayı borç bilirim. HDP ve sol örgütlü illegalden gelen hutbeler okunuyor, parti propagandası yapıp seçimlere katkı sağlayıp oy devşiriyorlar. Bu şeylerle korku ortamı yaratıp imamlarımızı yıpratıp, güvensiz ortam yaratıyorlar. Diyanet Başkanı olarak EK 1’de isimleri yazılı olan DİVES yönetimi ve üyelerini sizlere bildiriyorum. Şikayetimizin gizli tutulması önem arz etmektedir. Yani bizden başka bilgiler istendiğinde seve seve yapacağımıza kuşkunuz olmasın.”

RAPORUNDAN DOLAYI 81 İMAM İHRAÇ EDİLDİ

Arvas’ın verdiği bu rapordan sonra KESK’e bağlı DİVES üyesi 81 imamın işine son verildi.

Arvas, yaptığı ihbarcılığın karşılığını ise almaya başladı. Asıl mesleği imamlık olan, bilgisayar işletmecisi olduğunu söyleyen Arvas, şimdi YYÜ Veterinerlik Fakültesi Sekreterliğine atandı. Yıllardır o fakültede çalışan liyakat sahibi memur ve şef kadrosunda bulunan kişiler varken İmam Nurullah Arvas’ın liyakati olmadığı halde bu göreve atanması tepkilere neden oldu.

KUL HAKKI YEDİLER, DİNDARIZ DİYORLAR

Usulsüz atamaya ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Murat Atabay, söz konusu kişinin Diyanet Sen Başkanı olduğu sırada kamuda ihraç edilen listelerin hazırlanmasında aktif olarak faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Arvas’ın aslı astarı olmayan iftiralarla yüzlerce insanın ekmeğiyle oynadığını kaydeden Atabay, “Bu durum onların ne kadar dindar olduğunu da ortaya koyuyor. Yazdıkları dilekçelerle kamuda binlerce emekçiyi tasfiye ettiler. Dini istismar ederek, din adamlığı kisvesiyle yaptıkları ortada. Şimdi Veterinerlik Fakültesi sekreterliğine atanıyor.

Aslında bilim yuvası üniversitelerin nasıl aile şirketine döndüğünü görüyoruz. Bu kişi hangi yeterlilikle, hangi liyakatle bir imam iken, hem de ispiyoncu bir imamken, iktidara göbek bağı ile bağlıyken hangi saiklerle bu göreve atandı. Bunu sorgulamak lazım. YYÜ Yönetimine sesleniyoruz; bu kişileri buralara atayarak ne mesajı veriyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz? Liyakat anlayışınız nedir sizin? Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin kadrolarını liyakatsiz kişiler ile doldurarak kime hizmet etmeyi amaçlıyorsunuz? İnsanların ekmeği ile oynamalarının hesabını verecekler, bu liyakatsızlık son bulacak, bunlarla mücadelemiz sürecek” diye konuştu.