AKP, Wan’da ADEM ile seçim çalışması yürütüyor

Wan'daki gaspçı kayyum, yerel seçimler yaklaşırken AKP yandaşı ADEM ile otobüs ve minibüs turları için protokol düzenledi.

Türk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan ancak AKP’nin kadın kolları gibi çalışan Aile Destek Merkezi (ADEM), yaklaşan yerel seçimlerde AKP’nin kadın propaganda çalışmalarını yürütecek. AKP’nin iktidara geldikten sonra 31 ilde açtığı Aile Destek Merkezleri, her ne kadar kadınların mesleki ve kişisel gelişimini hedeflediğini iddia etse de AKP’nin kadınlara yönelik çalışmalarının merkezini oluşturuyor. Bu kurslara götürülen kadınlara AKP propagandası yapılırken, AKP de bu kadınlara çeşitli maddi destekler sunarak kadınların yoksulluğunu istismar ediyor. Aile Danışma Merkezleri, AKP’nin seçim beyannamesi ile hareket ederken, belediyenin araçlarıyla Semsûr'da (Adıyaman) bulunan menzil cemaatine sık sık ziyaretler yapılıyor.

AKP KAYYUM BELEDİYESİNDE KAMP KURDU

Türk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan ADEM’in finansörlüğünü ise gaspçı kayyum belediyeleri yapıyor. Normal şartlarda valilikle çalışması gereken ADEM üyeleri, kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi'ne adeta kamp kurdu. Geçtiğimiz günlerde kayyum belediyesini ziyaret eden AKP Kadın Kolları Başkanı Atiye Şen, ADEM ve belediye arasında düzenlenen protokole öncülük etti.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI KAYYUM BELEDİYESİ FİNANSE EDECEK

14-28 Mayıs seçimlerinin yapıldığı 2023 yılında Wan kayyum belediyesi 120 bin kişiye turlar düzenledi. 120 bin kişinin neden ve nereye götürüldüğü bilinmiyor. Alınan bilgilere göre otobüs ve minibüsler seçim çalışmalarında kullanıldı, ancak bunlar resmi kayıtlara ‘seyahat’ olarak geçti.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi kayyum belediyesinde AKP’nin seçim çalışmaları için hazırlıklar da sürüyor. Son olarak AKP yandaşı ADEM ve Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol düzenlendi. Protokole göre Wan’da 100 şubesi bulunan ADEM merkezlerinin yapımı, bakımı ve onarımı, kirası ve faturaları kayyum belediyesinin bütçesinden ödenecek. Protokolde 2024 yılı içinde ADEM’in otobüs ve minibüs ihtiyacı ise tamamen belediye tarafından karşılanacak.

VARLI: KADINLAR HEDEFTE

Konuya ilişkin bilgi veren DEM Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı; 14-21 Mayıs seçimlerinde görüldüğü üzere AKP iktidarının tüm kamu kurumlarını kendi seçim çalışmasında kullandığını belirterek, “Valiler, kaymakamlar, imamlar, cemaatler AKP çalışanı gibi seçimlerde boy gösterdiler. Tabii Wan'da da benzer olaylar yaşandı. Belediye kayyum üzerinden kadınlara yönelik geziler yapıp gezi adı altında propaganda çalışması yapıyor. Özellikle bölgemizde AKP ile küçük ortağının yarattığı derin yoksulluğu en çok hisseden kadın ve çocukların ana sorumluluğunu alan kadın üzerinden örgütlenme yapmaya çalışıyorlar. AKP iktidarının, kendi yarattığı yoksulluğu yine kendine angaje ettiği kamu kurumları aracılığıyla ailenin ve toplumun ana sorumluluğunu taşıyan kadın kimliği üzerinden seçim propagandası yapmaya çalıştığı aşikardır" dedi.

'WAN’DA 100 ADEM MERKEZİ BULUNUYOR'

“Bilindiği gibi bu kurumlardan biri de, 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açılışı gerçekleştirilen Aile Destek Merkezleridir” diyen Gülderen Varlı, şunları söyledi:

“AKP'nin kadın kolları gibi seçim çalışmaları yürüttüğünden medyadan haberdarız. Wan ve 13 ilçede 100 Aile Destek Merkezi (ADEM) bulunmaktadır. AKP kadın ve kadın kurumları üzerinden kara bir propaganda yürütmek istemektedir ama halkımızın buna kanmayacağına inancımız tamdır. Benim özellikle kadınlara çağrım, bu kurumlara itibar etmemeleridir. Halkın en zayıf noktası olarak belirledikleri ve bizzat kendilerinin yaratmış oldukları yoksullukla halkı örgütlemeye çalışan bu pespaye siyaset anlayışına biz kadınlarımız, gençlerimizle birlikte 'dur' diyecek ve sandıkta bunların hesabını soracağız. Tüm kamuoyu da bunu görecektir. Her ne kadar bu kanuna aykırı seçim çalışmalarına yönelik olan gezi ve organizasyonları denetleyen bir hukuk sisteminin kalmadığı bu kurumlarca bilinse de halkın adaletinin coğrafyamızda her zaman sandıkta tecelli ettiği aşikardır."